Mardinli çocuklar ‘derin Tutku Resim Yarışması’ İçin İstanbul’daydı

AHA İSTANBUL- Eylül 2012’de Mardin Müzesi’nde Ayşegül Dinçkök’ün sualtı fotoğraflarından oluşan ‘Derin Tutku Sergisi’ sırasında düzenlenen resim yarışmasına katılan ve dereceye giren Mardinli öğrenciler ödüllerini almak üzere 22 Nisan’da İstanbul’a geldi.





Resim yarışmasında başarıları tescillenen öğrenciler, dünyaca ünlü yazım, işaretleme ve boyama gereçleri markası Faber-Castell ve dünyanın en büyük tematik akvaryumu olan İstanbul Akvaryum destekleriyle 22 Nisan’da düzenlenen bir törenle ödüllerine kavuştu.





Birbirinden değerli jüri üyeleri tarafından 14 Mart tarihinde seçilen resimlerle birlikte toplam 50 adet resim 22 Nisan-12 Mayıs tarihleri arasında üç hafta boyunca İstanbul Akvaryum’da sergilenecek. Dereceye giren ilk 50 çocuğa mansiyon ödülü verildi.





23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çeşitli etkinlere katılacak öğrenciler için İstanbul’u daha yakından tanımaları adına Faber-Castell tarafından 3 günlük bir gezi programı da düzenlendi.





Jüri üyeleri arasında Ayşe Sözeri Cemal, Berrak Barut, Zuhal Şeker, Çağdaş Ertuna, Emine Özilhan, Ferhan İstanbullu, Gül Oğuz, Doç. Gülten İmamoğlu, İnci Aksoy, Melda Narmanlı Çimen, Dr. Nazan Ölçer, Oya Eczacıbaşı, Dr. Özlem Cankurtaran, Prof. Nurhan Atasoy, Şeyma Doğramacı, Mustafa Taviloğlu, Zeynep Fadıllıoğlu, Arhan Kayar ve Sunay Akın gibi isimler bulundu.