Malatya, Gönül adamı Aliseydi Kara için yas tutuyor

AHA MALATYA - İçişleri bakanlığı mahalli idareler başkontrolör Aliseydi Kara sevenlerini gözüyaşlı geride bırakarak hakka yürüdü.

Aslen  Malatya Akçadağlı olan İçişleri bakanlığı mahalli idareler başkontrolörü Aliseydi Kara 61 yaşında yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayarak tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. 

Rahmetli Aliseydi kara için malatya Şehir mezarlığında ikindi namazı sonrası  cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi Uşak vali yardımcsı olan rahmetli Aliseydi Kara'nın kızı Ayşe Şeyda Çağlar, rahmetlinin oğlu Mustafa Kara ile kardeş acısı yaşayan Ali Kara, Fadime Tuncal, Sultan Tuncal yeğenleriyle beraber taziyeleri tek tek kabul ettiler. 

Mezarlıklar müdürlüğünün kıldırdığı cenaze namazında haklar helal edilirken semaya açılan ellerde edilen dualarda rahmetli Aliseydi Kara'nın ruhuna hediye edildi.  Kılınan namaz sonrası Aliseydi kara'nın naaşı omuzlarda dualarla uğurlanarak Malatya şehir mezarlığında kısa bir süre hayata gözlerini kapatan annesi Döne Kara'nın yanı başına defin edildi. Defin sonrası Yeşilyurt belediyesi tarafından rahmetlinin kardeşi Ali Kara'nın evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Taziye çadırında okunan Kuranı Kerimlerle edilen dualarla bir kez daha Aliseydi Kara yad edildi. Taziye evinde rahmetlinin yeğenleri veteriner hekim Ahmet İsimbay, Dr. Salih Tuncal, Mehmet isimbay, Ali İsimbay, Turan, Ali, Lütfü, Arif Tuncal,  eniştesi Necmettin Tuncal ,     acılarını paylaşmaya gelen dostlarına hizmette kusur etmezken, Malatya MHP ilk kurucularından  rahmetlinin yakın akrabası Abdulkadir  Boğatekin, , iş adamı Mustafa Gencay, Mehmet Coşanay, Hasan Dönük, Osman Dönük,  ve ismini sayamadığımız isimler bu özel günde yerlerini aldılar. Rahmetlin yakın akrabası ve çocukluk arkadaşı Emekli okul müdürü Arif Koyun'un okuduğu Kuranı Kerim ve dualar, Aliseydi Kara'nın ruhuna hediye edildi.  

Akbaba Haber Ajansı yönetim kurulu başkanı Mustafa Akbaba'nında dayısı olan Aliseydi Kara için Mustafa Akbaba bir mesaj yayınladı. Mustafa Akbaba mesajında " Aile büyüğümüz İçişleri bakanlığı mahalli idareler başkontrolörü Aliseydi Kara'nın vefatı bizleri dernden üzmüştür. Yaşamı boyunca bizlere örnek olan son yıllarındada sıkca yanında olduğumuz aile büyüğümüz Aliseydi Kara bizlere bıraktığı altın öğütlerle hayatımıza yer etmiştir. Kendisinin çıktığı bu ebedi yolculukda Cenabı Allah'dan rahmet diliyoruz. Ruhu şad olsun. "dedi. 

yaşamı boyunca nezaket kurallarını en iyi yaşayan ve çevresine örnek olan bir kişi olmuştur. Gönül köprüsü kurmada, kalplere hitap etmede yaşamında örnek bir kişi olarak gösterilmekte ve örnek alınan bir kişi. 

Annesi Döne Kara'nın vasiyeti üzerine yaptığı araştırmalarla  Kuranı Kerim'in indirilişinin 1400 dördüncü yıl dönümü anısına 48 süre 666 ayet ismi kitabını yayınladı. Bu kitapda Kuranı Kerimi insanlarla daha hızlı tanıştırmanın gizli anahtarlarını okuyucularıyla paylaştı.