LİONS'UN GÖZ NURU TÜRKİYE KÖRLER VAKFI 43 YAŞINDA!

Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen etkinliklerle, Lions'un Göz Nuru Türkiye Körler Vakfı'nın, 43.kuruluş yıl dönümü kutlandı.

118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Adnan Babür GÜNDÜZ, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni M.Selahattin ATAN ve Genel Yönetmen 2.Yardımcısı İlknur TÜRKKAAN, Engellilere Yönelik Hizmetler Koordinatörü Nursel SİZGEK ve Angora, Esat, Çukurca, Emek Lions Kulüp üyeleri ile gönüllülerin katıldıkları tören görme engelli çocukların özel eğitim aldığı bir okulda kutlandı.

Genel Başkan Erol AYDIN,“ Kuruluşundan günümüze Lions ailemiz ve Lion kardeşlerimizle Türkiye Körler Vakfı, hizmet alanlarını güçlenerek genişletmektedir.

Özellikle Trabzon, İstanbul ve Ankara’da önemli planlamalar içinde olduklarını, 2017-2018 çalışma döneminde Adana-Mersin, İzmir ve Konya Lions Kulüplerini ve gönüllüleri de çalışmalara dahil ederek çok önemli projelere imza atacaklarını ” ifade etti.

Genel Yönetmen Adnan Babür GÜNDÜZ de yaptığı konuşmasında,” Lions’un en önemli hizmet alanlarından biri olan Göz Nurunu Koruma - SIGHT FIRST anlayışı sayesinde dünyada 100 Yılda 200 milyonu aşkın görme engelliye hizmet verildiğini, ülkemizde de 50 yıldır görme engelliler için okul açmak dahil birçok faaliyetin içinde olduklarını ve olmaya devam edeceklerini “belirtti.

İstanbul’da da kutlanan kuruluş yıl dönümünde, görme engelliler ile İstanbul Huzurevi sakinleri bir araya gelerek keyifli sohbet ve birbirlerini tanıma fırsatı bulmuşlardı.

Vakıf gönüllüleri Kerim ve Selim ALTINOK kardeşler ” Yaşlılığın da bir engellilik hali olduğunu, iki farklı gurubu bir araya getirerek farkındalık yaratma düşüncesini çok beğendiklerini ”dile getirdiler