Kiraz, Fidan Alımı İle İlgili Suç Duyurusunda Bulundu

AHA MALATYA- CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Belediyesi’nin fidan alımı ihalesi ile ilgili Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

CHP İl Başkanı Kiraz, Malatya Cumhuriyet Savcılığı’na Malatya Belediyesi’nin yüksek fiyatlarla fidan alımı ihalesi ile ilgili Cumhuriyet Halk Partisi adına suç duyurusunda bulundu.

Kiraz, burada yaptığı basın açıklamasında, bu konuda her türlü mücadeleyi verdiğimiz gibi hukuki bir mücadeleyi de bugün partili avukat arkadaşlarımla birlikte başlatıyoruz diyerek Malatya Belediyesi 13.12.2011 tarihinde yapmış olduğu ihale ile 2200 adet fidan alımı gerçekleştirmiştir ve yaklaşık 1.800.000 TL. ( Bir Trilyon Sekiz Yüz Milyar ) Türk Lirası ödenmiştir” ifadelerini kullandı.

30 Nisan’da Vatan Gazetesi’nde yayımlanan habere dikkat çeken Kiraz, “Belediyenin fidan alım fiyatları aynı fidanları piyasa fiyatlarıyla karşılaştırılmış ve Vatan Gazetesi’nin aldığı piyasa fiyatı 560.000 TL ( Beş Yüz Atmış Milyar ) Türk Lirasıdır. Yani arada yaklaşık 1.000.000 TL. ( Bir Trilyon ) fark söz konusudur” dedi.

Kiraz, bu konuda Belediye’ye bazı soruları yöneltirken şunları söyledi, “Belediye Başkanı yaptığı açıklamada fidanların fiyatlarını doğruladı ve savunma olarak da fidanların çapını, boyunu, posunu anlatmaya çalıştı. Bizim ilgilendiğimiz konu fidanların boyu posu değil, ilgilendiğimiz konu Malatya Belediyesinin bu kadar zengin olup olmadığı. Bu kadar yüksek fiyata alınan fidanların Malatya’nın, Malatyalıların hangi derdine çare olup olmayacağıdır. Bir hizmet yapılırken, bir yatırım yapılırken, hizmette öncelik gözetilmez mi?  Malatya’nın önemli sorunları var, önemli sıkıntılarımız var. Öncelikle bu sıkıntıların çözülmesi gerekir. Mesela trafik sorunu, konut sorunu, altyapı ( yol, kaldırım, kanalizasyon ) sorunları gibi sorunların yanında, yoksullarımızın, işsizlerimizin çözülmesi gereken önemli sıkıntıları var. Ağaçların da dikilmesi gerekiyor ise; Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü aracılığıyla fidanlar yetiştirilebilir ve çok daha uygun maliyetli fidanlar Malatya sokaklarına dikilebilirdi. Tabi henüz bizler bu kadar değerli fidanların nerelere dikildiğini de bilmiyoruz. Bu fidanlar nerede Malatyalılar bir görse de gerçekten marifeti neymiş hep birlikte öğrensek. İlimiz Dünya kayısı başkenti. Bu yüzden Malatya’da en çok kayısı ağacı mevcut. Şu anda bir kayısı ağacı fidanının fiyatı 5-6 TL. 2200 fidana verilen para ile 400.000’e yakın kayısı fidanı alınabilirdi. Bu kayısı fidanları alım gücü olmayan çiftçilerimize dağıtabilirdi. Hem çiftçimiz üretmiş, hem ekonomik kaynak sağlanmış, hem de doğal bir istihdam ortamı yaratılmış olurdu. Malatya’da büyük çoğunluğun kayısı bahçesi mevcut fakat Malatya’da hiçbirimizin bahçesinde 1800 TL. değerinde bir ağaç yok. Acaba belediye başkanımızın bahçesinde var mı? Bizim paramızla bu fiyatlardan fidan alınmasını kabul etmiyoruz, edemiyoruz. Bütün Malatyalılarımız da bunu kabullenmiyorlar. Tüm bu nedenlerle Malatyalıların hakkını her zaman sonuna kadar CHP İl Örgütü olarak savunmaya devam edeceğiz”

HABER- ÖMÜR HAYTA