Kalkınma Bakanlığı'ndan Başkan Barakazi'ye ziyaret

AHA-BİNGÖL Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Kamil Taşçı ile Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Murat Kutluksaman, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi'yi makamında ziyaret etti. Barakazi, Bingöl'de yapılması planlanan 'Bingöl Kalkınma Çalıştayı'nın şehre önemli katkı saylayacağını söyledi.

Kalkınma Bakanı Dr.Cevdet Yılmaz tarafından görevlendirilen ve Bingöl Kalkınma Modeli çalışmalarından sorumlu Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Kamil Taşçı ile Kalkınma Bakanlığı Uzmanı Murat Kutluksaman, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi makamında ziyaret ederek, Bingöl’ün kalkınma sorununun altında yatan temel nedenleri ve yapılacak faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

 

Ziyarette konuşan Kalkınma Bakanlığı Daire Başkanı Taşçı, ‘Bingöl Kalkınma Çalıştayı’nın düzenleneceğini belirterek, Çalışmalar kapsamında ilin tarihsel kronik kalkınma sorununun altında yatan temel nedenlerin analiz edilmesi, bu sorunların çözümüne yönelik proje, faaliyet ve eylemleri ile iyi yönetişim ilkeleri çerçevesinde, yerel aktörlerin katılımıyla belirlenmesinin amaçlandığını ifade etti.

 

Taşçı, ayrıca, ilin kalkınmasına olumlu katkı sağlayacak, sıçrama etkisinde bulunabilecek özel kesim tarafından yapılması muhtemel yatırım önerilerinin de ortaya konulacağını dile getirdi.

 

Bingöl’ün proje üretme kapasitesinin geliştirilmesine yönelik olarak Belediye’de kurulacak proje ofisine Fırat Kalkınma ajansı tarafından teknik destek sağlanacağını belirten Taşçı, düzenlenecek eğitim programına Bingöl’ün ilçelerinden de katılımın sağlanacağını vurguladı.

 

Taşçı, Bakan Yılmaz’ın ay sonunda Bingöl’e yapacağı ziyarette bu sorunların değerlendirileceği ifade edildi.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Barakazi ise, Bingöl’ün en önemli sorunları arasında; ilin Diyarbakır, Erzurum ve Elazığ bağlantısını sağlayan karayollarının eksikliklerinin giderilmesi, yatırımcılar için arsa tahsisinde yaşanan sorunlar olduğunu belirtti.

 

Barakazi, Bingöl’ün menfaati için yapılacak her çalışmaya destek vereceklerini sözlerine ekledi.