İZLEYİCİLERDEN HAMDİYE'YE TAM NOT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı'nın düzenlediği sanat etkinlikleri kapsamında İBB Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safıtürk Kültür Merkezinde sahne alan 'Hamdiye' salonu dolduran müzik severlerden tam not aldı.

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosunda gören yapan sanatçı; İstanbullu müzik severler için repertuarından bir birinden güzel eserleri seslendirdi.

 Siyah uzun elbisesi sade makyajı ve düz saçlarıyla sahneye çıkan hamdiye tüm şarkılarını neredeyse salonda yer alan davetlilerle birlikte söyledi. İzleyiciler arasında yer alan Kültür Bakanlığı nefesli saz Sanatçısı Adil ÇELEBİ konseri Eşi ile birlikte izledi. “ Müzikal anlamda her şekilde altına imzamı atarım. Hamdiye çok başarılı ve güçlü bir sestir.”diyen Ünlü sanatçı Adil ÇELEBİ programın sonuna kadar izleyiciler arasında tüm şarkılara eşiyle birlikte eşlik etti.  Bozkırın tezenesi Neşet ERTAŞ’dan Sezen Aksu’ya kadar farklı tarzlarda birçok esere yer veren Hamdiye tam anlamıyla sahnede ustalığını konuşturdu. İzleyiciler arasında bulunan hayranı minik Mert içinde doğum günü sürpriz yapan sanatçı “ İyi ki doğdun mert” diye alkışlar eşliğinde tüm salonla birlikte seslendi. Son dönem şairlerimizden Cemal Safi’yi beğendiğini söyleyen ve şaire ait bestelenen “Vurgun” isimli şiiri seslendiren sanatçı içten okuyuşuyla tüm salonu hüzünlendirdi. Yaklaşık bir buçuk saat süren programın kapanışı Karadeniz yöresine ait türkülerle gerçekleştiren sanatçı kapanış konuşmasında  “Biz sanatçıları sizlerle buluşturduğu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığına teşekkürlerimi sunarım.”dedi.

 

Aha-Umut ERDOĞAN