İstanbulensis Vll. Uluslararası şiir festivalı sona erdi

AHA İSTANBUL - Sultanbeyli belediye başkanlığı'nın düzenlediği İstanbulensis 7. Uluslar arası şiir festivali görkemli bir kapanışta sona erdi.

İsmini Sultanbeyli'de bulunan Aydos kalesi'nde sadece yetişen İstanbulensis çiceginden alan İstanbulensis 7. Uluslar arası Şiir Festivali 3 gün süren etkinliklik sonunda muhteşem şiir dinletisiyle sona erdi. Marmara Üniversitesi Nihat Sayar konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe çok değerli konuklar yerlerini alırken okunan şiirler özel güne çok özel anlamlar kattı. 

Sultanbeyli kaymakamı Metin Kubilay, Sultanbeyli belediye başkanı Hüseyin Keskin,  Cumhurbaşkanlığı kültür politikaları kurulu üyesi İskender Pala, Bosna Hersek milli şairi Cemalettin Latiç, belediye başkan yardımcıları birim müdürleri katılırken çok sayıda şair, şiir dostu ve severleri bu özel günde yerlerini aldılar. 

Program sunuculuğunu Emrullah Uzun gerçekleştirirken  açılışınıda Üç Hisar gurubu ezgileriyle dinleti sundu. Üç hisar gurubu Aşık Veysel'in doğum gününü de anarak bir kez daha yad ettiler. 

Davetliler arasında selamlama konuşması yapan Cumhurbaşkanlığı kültür politikaları kurulu üyesi İskender Pala  yıllardır şiir işçiliği yaptığını, şair olamadığını ve kıskandığını dile getirdi. Şiir bizim tarihimiz kitabımız derken bu coğrafyalarda şiirin olması  gerektiğini de sözlerine ekledi. En güzel sözlerin şiirle söylenen sözler olduğunu da ifade etti.  

Arnavutköy, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan, Yunanistan ve Türkiye şairleri festivale anlamlı şiirleri ile katılırken festivalin kapanış gecesinde uluslararası şairler sahne alarak şiirlerini katılımcılarla paylaştılar.