İSTANBUL'DA BİR MARAŞ BOZKIRI

Göç vermeyen şehir Kahramanmaraş’tan göç eden insanlar İstanbul da BOZKIR da buluşacak!...

 

Göç alan bir ilden az sayıda göç eden insanlar göç eylediği diyarları memleket eyledi. İşini aşını yaşamını yaşadığı şehre göre kurdu. İstanbul’a Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi Bunduk köyünden göç eden tekstilci Ali Kaya gurbette çatı olmalıyız düşüncesinde Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi StarCity avm arkasında görkemli bir mekân “BOZKIR Restoran Cafe” adlı mekânı açtı.

 

İstanbul’da hemşehrilerinin buluşma odağı olmayı hedefleyen BOZKIR Restoran Cafe İşletmecisi genç iş insanı Ali Kaya’nın mekânına İstanbul Maraşder genel başkan yardımcısı ve EDE Otomotiv sahibi Gürsel Demir davetiyle Sabırtaşı restoran sahibi Mustafa Topçuoğlu, mali müşavir Ahmet Pakdil, Ekinözü derneği kurucu başkanı Nuri Kesgin ile birlikte gazeteci Eyüp Kadir Kılcı hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Hayırlı olsun ziyaretinde mekân işletmecisi Ali Kaya #MaraşGezgin Eyüp Kadir Kılcı’ya konuştu. İşletmeci Kaya; bizim esas işimiz tekstil sektörü kumaş, iplik işidir. Biz gurbette çok az sayıda insanlarız ve bu bölge de çok sayıda Kahramanmaraşlı hemşehrimiz ‘bilhassa iş dünyasından insanımız’ yaşamış olmasına rağmen bir mekânımız sosyal buluşma noktamız yoktu. Karar verdim ve hizmet sektörüne adım attım. Mekânımız BOZKIR bir yıl önce faaliyete başladı. Burada biz hemşehrilerimiz onuruna iftar verdik. Sahur programları tertipledik. Mekânımızda müşterilerimize sabah klasik ve serpme kahvaltı tabağı, krepler, tostlar, sandviçler, wraplar, salatalar, mantı, burger, pizza, gözleme ve ana yemekler beyaz ve kırmız et ile semaver de çay ile nargile servisimiz var. Tabii ki canlı müzik olmadan olmaz. Biz mekânımız da lise ve dengi okul öğrencilerini okul döneminde mekânımıza alamıyoruz. Tüm hemşehrilerimizi ağırlamak, hasbihal etmek arzusundayız. İstanbul da BOZKIR Restoran Cafe tüm hemşehrilerimizin dedi.

 

BOZKIR Restoran Cafe adlı mekânı gezdik, gördük. Geniş ve ferah bir alana kurulmuş. Otantik bir mekân olmuş. Ağacın zenginliğinde BOZKIR oluşmuş. Açık alanı yağmurlu havalarda ve kışın üzeri kapanabiliyor. Ayrıca kapalı alanı restoran kısmı da var. Semaver çayını mutlaka denemelisiniz. Izgara ve mantı da haklı olarak iddialılar. Ulaşım lokasyonu olarak çok kolay ve ulaşılabilir lokasyonda yer almaları ücretsiz açık otopark ve bölgenin tanınmış alışveriş ve yaşam merkezi StarCity arka sokağı Ihlamur Sokak 13 numara da yer almaktadır. Sosyal medya uygulamalarını aktif kullanan mekâna instagram.com/cafebozkirresstaurant ve www.bozkirrestaurantcafe.com üzerinden kolaylıkla iletişim kurabilirsiniz.