İran Başkonsolosu’ndan Belediye’ye Ziyaret

İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Belediye’yi ziyaret etti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın il dışında olması nedeniyle, İran Başkonsolos’u Rıza Kılıçhan’ı Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu kabul etti.

13 Haziran Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette konuşan İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İran Erzurum Başkonsolosluğu görev alanı içinde Malatya’nın da bulunduğunu söyledi.
 
Kılıçhan: Amacımız halklar arasında diyalog kurmak…
Kılıçhan, “Türkiye’de birçok İl ile yakın ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri Malatya ile sürdürüyoruz. Özelikle sosyal ve kültürel alanda ilişkilerimiz üst düzeyde. Amacımız halklar arasında diyaloglar kurarak her alanda iş birliği yapabilmek. İran ve Türkiye halkı birçok özellikleriyle birbirlerine çok yakınlar” dedi.
 
Mumcu: Her fikre ve düşünceye her zaman kapımız açık…
Dost ve komşu ülke İran ile Türkiye arasında yüzyıllara dayanan bir dostluğun olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise Türkiye’nin kadim dost halklarından birinin İran olduğunu söyledi.
Mumcu, “Kültürel olarak birbirimizden etkilenmiş milletleriz. İran coğrafi yapısıyla, doğal zenginlikleriyle önemli bir ülke. Dünya’nın da ender zenginlerinden bir tanesi. En büyük temennimiz, iki millet arasında sosyal, kültürel ve turizm ilişkilerinin artmasıdır” dedi.
Ziyarette Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, İran Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti. Başkonsolos Rıza Kılıçhan ise Başkan Vekili Mumcu’ya tablo hediye etti.