İHSAN MERMERCİ MEZUNLARINDAN 49 YILIN ESKİTEMEDİĞİ DOSTLUK BULUŞMASI

Zeytinburnu İhsan Mermerci Liseliler Mezunları Derneği (1968 ) kuruluşlarının 49'uncu yılında Zeytinburnu Öğretmenevi'nde, öğretmenleri ve mezunları ile kahvaltıda buluştu. Sohbet buluşmasında öğretmenler ve öğrenciler duygulu anlar yaşadı.

Okulun dünyada şampiyonluk kazandıran folklorcuları ile başlayan, Cumhuriyet Hakimleri, Savcıları olan mezunlarına kadar bir çok meslek kademesinin okul mezunları Okulun eski ve yeni öğretmenleri ve şu anda müdürlük görevindeki öğretmenlerin buluştuğu kahvaltıya, Şair Mehmet Ali OSMANLI, İşadamı Ahmet ÇELİK,  (ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre- Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ ve Rumeli Halk Türküleri Sanatçısı Salih CAN’da, etkinliğin özel misafirleriydi. Sanatçı Salih CAN sahne alarak kahvaltıya katılanlara mükemmel bir müzik ziyafeti sundu.

Programın sunuculuğunu,1964 yılı İhsan Mermerci Ortaokulu mezunu gazeteci Mehmet ALPAY yaptı. Dernek Başkanı Saadettin SÖKMEN, İhsan Mermerci Lisesi sembollerinden olan Bedia KILIÇ ve Behin KILIÇ'ı ve rahmete eren öğretmenleri anarak hoş geldiniz konuşması yaptı.

Okul Müdürü Yeşim KUYUMCU okulun Fen Lisesi olma aşaması ve okulda, Astronomi ve Gök Bilimi dersi gören öğrencilerin önümüzdeki yıl ABD’ye götürüleceğini anlattı.

Okulun Müdür eski Yardımcısı ve Kırımlı İsmail Rüştü Olcay Anadolu Lisesi Müdürü Kemal ELMAS'In konuşması bilhassa genç mezunlar tarafından uzun uzun alkışlandı.

 Dernek Kurucu Başkanı Zülfikar AKTAŞ ile eski Başkanı Salih Zeki DURMUŞOĞLU selamlama konuşması yaptı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Emin USTA okulun Astronomi ve Gök Bilimi çalışmalarına yakın zamanda daha da güzel destekler verebileceklerini dile getirdi.

Gazeteci Mehmet ALPAY'ın " Andımız ile büyüdük. Eğitim günlerinde hepimiz ulusumuzun türküsü olan İstiklal Marşımızın Pazartesi ve Cumartesi günleri coşkuyla okunmasıyla geliştik. Atatürk ilke ve inkılâplarına sahip çıkarak bugünlere geldik. Milli değerlerimize her zaman sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. " sözleri alkışlarla karşılık buldu.

Başkan Saadettin SÖKMEN'in özel davetlilerinden, Milli eski Futbolcu ve halen Türkiye Futbol Federasyonu Vakfı Başkanı Engin VEREL ve İTÜ Proje Birim Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi ve ( ROVER PROJELERİ) Geliştirme Uzmanı ve ( Uzay ve Ufo Araştırma Merkezinden Hasan TUNABOYLU'nun da bu etkinlikte olmalarıydı.

Toplantının sonlarında Mimar Süleyman ULUOCAK'ın özellikle belirtmesiyle, katılımcılar sahnede bir araya gelerek 49'uncu yıl anısına gurup fotoğrafı çekildi. Okulun eski öğretmenleri mutluluklarını dile getiren konuşmalar yaptı.

Milli folklorcuların yanı sıra " 30 Temmuz 2016 " tarihinde rahmete eren okulun İngilizce öğretmeni Emine Nimet ALTINOK'un kızları Füsun ve Nafia ALTINOK kardeşler konuşmalarıyla duygulandılar ve duygulandırdılar.

 Şair Mehmet Ali OSMANLI ve okulun mezunlarından Bakırköy Başsavcı Vekili Şair Yazar ve Araştırmacı Hikmet GÜLAY okul ve öğretmenleri için yazdıkları şiirleri yansıttılar. Hikmet GÜLAY o meşhur Karadeniz fıkralarından sunarken herkesi kahkahalara yolcu etti.

 Derneğin 50’nci yıl dönümü kutlamalarında, tüm mezunların yine birlikte olma sözü üzere toplantı sona erdi.