İHH Güngören Dünya Yetimler Gününde Yetim Çocukların Yüzünü Güldürdü

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünya yetimler gününde bayram gelmeden yetim çocuklara bayramı yaşattı. İslam işbirliği teşkilatının Dünya yetimler günü ilan ettiği Ramazanın 15. günü olması münasebetiyle 14 farklı ülkeden 43 yetim çocuk Güngören'de bayramı yaşadılar

Güngören İHH temsilciliği Nurettin Seyyar başkanlığında ramazanın 15'inci günü olması münasebetiyle 14 farklı ülkeden 43 yetim çocuğa bayram gelmeden bayramı yaşattılar.

Güngören İHH Çeçenistan, BosnaHersek, Kırgızıstan, Bangladeş, Pakistan, Sri Lanka, Tunus, Lübnan, Filistin, Doğu Türkistan, Suriye, Afganistan ve Arnavutluk'tan getirdikleri toplam 43 yetim çocuğa Güngören'de bulunan  Kale Outlet Center AVM'de bayramlıkalışveriş yaparak yetim çocukların yüzünü güldürdüler.

Yetim çalışmalarını 54 farklı ülkede devam ettiren İHH sporsor aile kapsamnda çocukların ihtiyaçlarını karşılıyor. 1 yıllık 1200 tl bağışta bulunan sponsor aileler çocukların giyinme ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Yetimler Bayramı Erken Yaşadı

Duygularını yüzlerindeki gülücüklerle ifade eden minik yetimler, beğendikleri elbiseleri almanın mutluluğunu yaşarken kendilerine bu imkanı sunan İHH yetkililerine sarılarak teşekkür edebildiler.

Zafer Orhan'dan Anlamlı Ziyaret

Bu anlamlı günde Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, yetim çocukları alışveriş yaptıkları mağazada ziyaret ederek, Güngören İHH temsilciliği başkanı Nurettin Seyyar'dan etkinlik hakkında bilgi alırken yetim çocuklarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sri Lanka'lı çocuklar kendilerini ziyaret eden Kaymakam Zafer Orhan'a Sri Lanka çayı hediye ederek teşekkürlerini sundular.

1000 Yetim Çocuğun İhtiyaçlarını Karşlıyoruz

Güngören ve Bahçelievler İHH olarak nepal ve Sri Lanka'da toplam 1000 yetimin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Nurettin Seyyar, İhh olarak yardıma muhtaç olanların  dininin, dilinin, ırkının hiçbir öneminin olmadığını söyledi.

Güngören İHH olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olduklarını belirten Nurettin Seyyar, İHH olarak kılık kıyafet, din, dil, ırk'ın kendileri için bir anlam ifade etmediğini ihtiya sahiplerinin daima yanında olduklarını söyledi.Güngören İhh olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Nurettin Seyyar'' Güngören'de 108 yetim çocukla ilgileniyoruz, 108 yetimin aylık harcamalarını kumanyalarını karşılıyoruz. Güngören'de yetim çocuklara ulaşarak onların dertlerine çare olmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Güngören ve Bahçelievler İHH olarak Sri Lanka ve Nepal'de 1000 yetimin ihtiyaçlarını karşılıyoruz '' dedi.

Yetimlere islamın verdiği önemden bahseden Güngören İlçe Müftüsü Yunus Bıçakçı '' Hayır sahiplerini yaptıkları bu güzel etkinlik için tebrik ediyorum, bu hayırların devam etmesini diliyorum. Ramazan ayında en büyük hizmetlerden birisi olan yetimleri sevindirdikleri için emeği geçen herkesten Allah razı olsun'' diye konuştu.

İHH Türkiye yetim çalışmaları sorumlusu Reşat Başer yaptığı açıklamlarda toplumda yeniden bir yetim farkındalığının olması gerektiğini söylerken, Ramazan ayının bereket ayı olması nedeniyle yetimlere vesile olmasını dilediğini söyledi. Sözlerine devam eden Reşat Başer '' Yetim istismar edilecek potansiyele sahip olduğu için savaşlarda yetimler çok acı çekiyor. Dünya üzerinde 400 Milyon yetim çocuktan 200 Milyonu sokaklarda yaşıyor. 6 Bin çocuk organ mafyaları tarafından kaçırılıyor ve Bir yılda 2,5 Miyon çocuk satılıyor. Biz İHH olarak 54 ülkede 90.000 yetime düzenli olarak destek veriyoruz, ve bu sayıyı her geçen gün arttırıyoruz. Bizler  için din, dil, ırk ayırt etmeden düzenli olarak yetim çocuklara destek veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yetim Gülerse Dünya Güler

Merter Veysel Karani camii olarak 150 yabancı ve 150 Türk yetim olmak üzere toplamda 300 yetimin ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Mehmet Şenyiğit ''Yetim Gülerse Dünya Güler. Bizim cennete girmemize vesile olan yetimleri sevindirmek olacaktır''. Peygamber efendimizin bir hadisinden örnek veren Merter Veysel Karani Camii İmam Hatipi Mehmet Şenyiğit '' Yetim çocukların giydirilmesine destek veren Camii cemaatimize hayırsever ve esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun, Rabbim bizi hayırda yarışanlardan eylesin''  ifadelerini kullandı.

Alışveriş sonunda yurt dışından gelen yetim çocuklar, kendilerine bu imkanı sunan Güngören İHH başkanı Nurettin Seyyar, Güngören Müftüsü Yunus Bıçakçı, Merter Veysel Karani Camii İmam Hatipi Mehmet Şenyiğit'e kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim ettiler.

 

Haber / Fotoğraf : Kadri KÖSE