Haznedar'ın abisi Mustafa İri hayata veda etti

AHA İSTANBUL - Yakalandığı amansız hastalığın pençesinden kurtulamayan Güngören eşraflarından Mustafa İri hayatını kaybetti.

Aslen ordulu olan Mustafa İri sevdiklerini gözüyaşlı geride bırakarak hayata veda etti. 69 yaşında 3 çocuk babası Mustafa İri için Haznedar camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Güngören'in en eski ailelerinden olan uzun yıllar esnaflık yapmış Mustafa İri'yi sevenleri bu son yolculuğunda onu yalnız bırakmadılar. Cenaze namazı öncesi rahmetlinin musalla taşında bulunan naaşı başında çocukları Ayhan, Burhan İri kardeşler ile rahmetlinin eşi Sevim ve kızları Melek cami avlusunda taziyeleri tek tek kabul ettiler.

Cenaze namazı saflarında Güngören esnafları sivil toplum kuruluşu temsilcileri yerlerini alarak acılı aileye yalnız bırakmadılar. 

İBB mezarlıklar müdürlüğü imamı Muhammet Keskin'in kıldırdığı cenaze namazında haklar helal edilirken sema'ya açılan eller de edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi.  Kılınan cenaze namazı sonrası rahmetlinin naaşı omuzlarda dualarla uğurlanarak ebedi istirahatgahı olan Güngören aile kabristanına defnedildi. Defin sonrası taziyeler rahmetlinin evinde alındı.