Hayvan Sevgisi İyi De O Anı Görmek Kötü!

AHA TEKİRDAĞ- Keşan’dan Tekirdağ istikametine hızla giden beyaz renkli bir araç, Malkara Londra Asfaltında karşıya geçmek isteyen 4 köpek yavrusuna çarparak arkasına bile bakmadan kaçtı. 1 köpeğin öldüğü, 1 köpeğin de yaralandığı kazaya tanıklık eden hayvansever bir kadın fenalaşarak, baygınlık geçirdi.

Olayın bir diğer görgü tanığı Malkara Belediyesi çalışanı Hüseyin Çavuşlu’nun eşi Esin Çavuşlu, kısa süreli trajedi sonrası Tekirdağlı hayvansever karı-kocaya yardımcı olmak istedi. Çarpma sonrası yaralanan küçük köpek alınıp hızla belediyenin Veteriner Hizmetlerine yetiştirildi. Veteriner ekipleri köpeğe hemen müdahalede bulunarak iyileştirmeyi başardılar.
      Olayda duyduğu üzüntüyü anlatan Esin Çavuşlu; “Yürüyüşe çıktık, 1 köpek 3 tane yavrusuyla birlikte karşıya geçiyordu, yoldan da bir araç geçiyordu, 2 tanesi arkada kaldı, 2 tanesine vurdu. Ben de yardım mahiyetinde veterinerliği bildiğim için  belediyeci eşi olduğum için bir gönüllü olarak buraya getirilmesinde yardımcı oldum” dedi.
      Kaza sonrası baygınlık geçiren ve konuşmakta güçlük çeken eşi adına konuşan Alp Koçak; “Şahsım ve eşim olayı görünce üzüntüye kapıldık. Özellikle eşimin hayvan sevgisini test edemem. Hiç istemediği bir kazaya tanıklık ederek üzüntü yaşadı” dedi. Tekirdağlı genç karı-koca, Malkara Belediyesi Veterinerlik Hizmetlerinde yaralı köpeğin tedavi edilmesinin ardından İstanbul Yassıada’daki yazlıklarına götürerek köpeğe sahip çıktılar.


Rıza Döner