Hatay Gastronomi Günleri Başlıyor

UNESCO ÖDÜLLÜ HATAY LEZZETLERİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE

Barış, hoşgörü ve medeniyetler şehri Hatay’ın ödüllü mutfağının ve yöresel

ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri” başlıyor.

Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle Hatay İş Adamları ve Bürokratları

Derneği (HATİAB) tarafından 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek

etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine özgü kültürü

İstanbul halkıyla buluşacak.

Beylikdüzü, dünyanın önemli gastronomi şehirlerinden biri olan Hatay’ın ödüllü mutfağının

ve yöresel ürünlerinin sergileneceği “Hatay Gastronomi Günleri”ne ev sahipliği yapmaya

hazırlanıyor. Beylikdüzü Belediyesi desteğiyle HATİAB-Hatay İş Adamları ve Bürokratları

Derneği tarafından düzenlenecek etkinlikte, bölgenin birbirinden lezzetli ürünleri ve kendine

özgü kültürü İstanbul halkıyla buluşacak.

UNESCO tarafından 26. Gastronomi Şehri ilan edilen Hatay’ın, kültürel zenginliklerinin

sergileneceği lezzet şöleni, 6 Aralık tarihinde Beylikdüzü Cumhuriyet Meydanı Etkinlik

Alanı’nda başlayacak. 16 Aralık tarihine kadar sürecek etkinlikte; Künefe’den Tepsi

Kebabı’na, Kağıt Kebabı’ndan Kabak Tatlısı’na kadar birbirinden lezzetli ürünlerle Hatay’ın

gastronomi farkındalığı tüm İstanbullulara yansıtılacak. Barış, hoşgörü ve medeniyetler şehri

Hatay lezzetlerini vatandaşlar 09:00-23:00 saatleri arasında tanıma ve tatma imkânı bulacak.