‘halkımızın Sorunları Olduğu Zaman Anında Yardımcı Oluyoruz’

AHA MALATYA- Akçadağ Bahri Belediye Başkanı Ali Bektaş ile röportaj yaptık. Bektaş’dan yaptığı hizmetler ve icraatları hakkında bilgiler aldık. Bilinmeyen ve merak edilen sorulara cevap aradık.

- Sayın Başkanım öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?



Ali Bektaş: Ben Malatya Akçadağ ilçesi Bahri beldesinde 07.03.1957 tarihinde doğdum. İlkokulumu Çaytol ilköğretim okulunda, Ortaokulumu Sümer ortaokulunda tamamladım. Lise öğretimimi M.Turan Emeksiz lisesinde tamamladıktan sonra Yüksek okul eğitimimi Kahramanmaraş Eğitim Enstitüsünde tamamladım. Öğretmen olarak Ordu’nun Ünye ilçesi Yavi köyüne atandım. Adana Kurs merkezine hizmet içi eğitime alındım. Orayı da başarı ile tamamladıktan sonra Zonguldak ilinde görev yaptım. Daha sonra Annemin yaşlılığından ve hastalığından dolayı karar alarak, Kendi köyüm olan Çatyol köyü Karşıyaka ilköğretim okuluna atandım. 10 yıl müdür yetkili öğretmenlik yaptıktan sonra Okul müdürlüğünü kazandım. Daha sonra Malatya merkez Ziya Gökalp ilköğretim okulu müdürlüğü yaptıktan sonra 26 yılımı doldurarak emekli oldum. Kendi Beldeme yerleştim. Yerel seçimler olacaktı. Adalet ve Kalkınma Partisinden aday olarak, seçimlerde Bahri Belediye başkanı oldum. 3 yıldır bu görevi yürütüyorum. Elimizden gelen gayretleri ilk gün ki heyecanımız gibi çalışamaya devam ediyorum.



- Sayın Başkanım önce bu görüşmeyi büyük bir nezaket ile kabul ettiğiniz ve sorularımızı içtenlikle cevapladığınız için şimdiden Teşekkür ederim.  Bahri Belediye başkanı olarak Birinci döneminiz, Belediye başkanı olarak bu dönemde yaptıklarınızı ve projelerinizi açıklar mısınız?



Ali Bektaş: Öncelikli projelerimiz sizinde bildiğiniz gibi Milli Gelirimiz olan Kayısıcılık ön planda olduğu için bütün Bahri belde halkı Bağcılık ve Kayısı üretimi ile ilgili çalışma yapmakta, Vatandaşlarımızın da öncelikli ihtiyaçlarından olan Su problemi vardı. Kendimde bir kayısı üreticisi olarak o susuzluğun Kayısılara zarar verdiğini gördüm. Sulama kanallarındaki suyun yetersiz olduğundan Onun için ilk projemiz Beldemize 3 tane Sondaj vurduk. 2 tanesini faaliyete geçirdim bir tanesi kaldı. Onu da yakın bir zamanda İnşallah faaliyete geçireceğiz. 2 adet te aşağı kanala akan pompalarımız var. İhtiyaç duyulduğu zaman onları da çalıştırıyoruz. Yani 3 yıldır herhangi bir su problemi yaşamadık. Kısacası Sulama Projemiz %70 Bahri beldesi halkının bahçelerini kapalı sisteme çevirttik. %30’u kaldı onu da yakın bir sürede Allahın izniyle Vatandaşı bilinçlendirerek, anlatarak tamamlayarak Sulama yönünde rahata kavuşturacağız. İkinci projemiz Enerji ile ilgili Beldemizin Sokak lambaları yanmıyordu.  Beldemizdeki bütün Elektrik direkleri Ağaç direklerdi. Onlarında %80’ini değiştirdik. Birkaç mahallemiz kaldı. Onlarda yakın bir zamanda tamamlayacağız, bütün direkleri demir direk olarak Anayola aldık. 4 tane trafo değiştirdik. Belde halkının enerji problemini büyük bir ölçekte çözüldü. Ve geriye kalan sıkıntıları da çözmeye çalışacağız.





- Sayın Başkanım Belediye başkanı olarak seçildikten sonra Araç ve Taşımacılığa yeni araçlar kazandırdınız. Bu konuda bilgi verir misiniz?



Ali Bektaş: Evet bildiğiniz gibi bakanlıktan Devlet Malzeme ofisinden iki adet Sultan City Otokar kesik otobüs aldık. Bunlar en lüks aynı zamanda sakat ve özürlü vatandaşlarımıza da cevap veriyor. Bunun için çok mutluyum. Eski olan araçlarımızı da belli bir fiyata satarak Belediyemize maddi katkılarda bulundu. Biz Otobüsleri yenileyince Bahri birlikte 7 tane minibüs vardı. Bizde onları çağırıp ikna ederek araçlarını yenileyerek en az 2005 model yüksek tavanlı minibüsler aldırarak Bahri beldesine ulaşım yönünde en çağdaş ulaşım araçlarını sağlamış olduk. Bunun yanında İstanbul Eyüp Belediyesinde 2 tane araç getirdik, sağ olsun amcamın kızı orada Belediye başkan yardımcısıydı bir su tankeri kazandırdık. Sayın vekilimiz Ömer Faruk ÖZ’ün yardımları büyük oldu. Ondan dolayı Sayın vekilime çok teşekkür ediyorum. Her zaman her yerde yanımızda bulunarak yardımcı oldu. Bildiğiniz gibi bir yolumuz yoktu. 5 km sıfır asfalt Aksaray köyü tarafında yapıldı. 14 km yapılmasına Sayın vekilimiz Ömer Faruk Öz yardımcı oldular. İstanbul Küçükçekmece belediye başkanımız Aziz Yeniay da sağ olsunlar elinden gelen yardımları yaparak Beldemize bir adet kamyon kazandırdı. Onun yanında Ahmet Çakır “Büyükşehir Belediye başkanımız” diyeyim. Sağ olsun sayın başkanımızda belediyemize Vidanjör hibe etti. Belde halkımızın sorunları olduğu zaman anında yardımcı oluyoruz. Sizin huzurlarınızda Sayın Belediye başkanımız Ahmet Çakır beyefendiye de Teşekkür ediyoruz.



Doğalgaz konusunda enerji bakanımız ile görüştük. Çünkü Doğalgaz beldemizin 2 Km yakınından geçiyor. İlerleyen zamanlarda meyvesini alacağız. Sayın Başbakanımız ve Dünya liderine layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz.





- Sayın Başkanım Bahri Beldesinde bir sulama problemi var mı? Yaz aylarının gelmesiyle birlikte içme suyu durumunuz nedir?





Ali Bektaş: Sulama konusunda herhangi bir problemimiz yok. Ben Belde halkına soruyorum herhangi bir sulama problemi oluyor mu?  “Yok” diyorlar. Birlik başkanlarıma da Teşekkür ediyorum. Onlar bu konuda elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bizde Belediye olarak onlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bir ekip, takım gibi diyelim. Onlarla diyaloglarımız çok iyi 40 tane Meclis üyelerine delegelerini takdir ediyorum. Biz tedbirlerimizi Kışdan dan alıyoruz. Kanallarımız olsun bakım ve temizlik çalışmaları olsun Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için erken davranarak sorunları önlemiş oluyoruz.



İşkur İl Müdürlüğü ile birlikte yaptığımız projede 10 tane işçi çalışmaktadır. Bu konuda çok rahatız Beldemizin bütün Ağaçlandırma Çevre düzenleme ve mezarlık bakımlarını yapmış oluyoruz. İşkur il müdürlüğüne de sizin aracılığınız ile Teşekkür ediyorum.



- Sayın Başkanım Eğitimci bir geçmişiniz ve kişiliğiniz var. Akçadağ’daki ve beldenizdeki eğitim öğretim başarısını Eğitimci ve Belediye başkanı olarak yeterli buluyor musunuz? 



Ali Bektaş: Ben uzun yıllar Eğitimci ve İdareci olarak görev yaptım. İnanın Bahri Beldesi halkı çocukları Eğitim konusunda çok başarılılar. Benim dönemimdeki öğrencilerim Dershanelere gitmeden Yüksekokulu bitiren İTÜ’yü bitiren öğrencilerim var. Edebiyat öğretmeninden tutun kimya mühendisinden düşününde başarılı öğrencilerimiz var. Yalnız Bahri Lisesinin yetersiz oluşundan dersliklerinin az oluşundan şikâyetleri var. Biz bunun projesini yaptık. Bakanlık programına da aldırdık fakat ödenek olmadığından dolayı yapılamadı. Ankaraya gittik Parti teşkilatı olarak orada Milletvekillerimiz ile birlikte Bakan yardımcılarımızın yanına giderek, sorunlarımızı anlattık. Akçadağ ilçemize bir tane Teknik Lisenin, Yüksek Okulun ve Anadolu Öğretmen Lisesinin yapımıyla ilgili Develi karayolunun yapılması ile ilgili Sayın Milletvekilimiz Öznur Çalık hanımefendiyle görüşerek yardımcı olacaklarını söylediler. O yolumuzda yapılırsa Akçadağ’a büyük bir kazanım sağlayacağına inanıyorum.



- Sayın Başkanım bize ayırdığınız kıymetli vakitleriniz ve içtenlikle verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederim. Son olarak Vatandaşlara bizim aracılığımızla vermek istediğiniz bilgi var mı?





Ali Bektaş: Vatandaşlarımın hepsine Saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bazı eksikliklerimiz olsa da bizleri hoş görmelerini umuyorum. Onlara layık olmak ve daha iyi hizmet sağlayabilmek için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. İmkânlarımız dâhilinde yapabileceğimiz sizlere anlattık. Bende sizlere buraya kadar gelerek bu şekilde düşündüğünüzden dolayı teşekkür ederim.





HABER VE RÖPORTAJ- OĞUZHAN KARACA