Halis Dalkılıç " Herkes 1 hafta sonra Malatya'ya gitsin, yaralara ortak olsun"

AHA İSTANBUL - İstanbul'da yaşayan Malatyalılar acılara ortak olmak, yaraları sarmak için harekete geçti.

Malatya Konfederasyonu İstanbul'da bulunan Malatya derneklerini bir araya getirerek ortak platformda yaşanan acıya ortak olmak için harekete geçtiler. Esenler kültür merkezi'nde düzenlenen acil toplantıya çok sayıda dernekler katıldı. Milletvekili Halis Dalkılıç, Esenler Belediye başkan vekili Ömer Çetinkaya , Makon Malatya konfederasyon kurucu başkanı Aziz Damar,    Malatya sivil toplum örgütleri Birliği Başkan vekili Hasan Karakuş yapılan toplantıda duygu ve düşünceleri paylaşırken , salonda  hazır bulunan  dernek başkanlarıda duygularını dile getirdiler. Telefonla canlı yayına bağlanan Malatya büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan derneklerin   duyarlılıklarından dolayı herkese teşekkür etti. Canlı yayına bağlanan Kale Belediye Başkanı da yardımların geldiğini çadırların kurulmaya başlandığını dile getirdi.  Toplantı açılış konusunda Mastöb başkan vekili Hasan Karakuş, tarihde yaşanan depremleri hatırlatarak gelecekde daha duyarlı olunmasını diledi.   İmar noktasında evlerin yapılması konusunda herkesten destek istedi.   Milletvekili Halis Dalkılıç'da devletin her birimi ile olaya hakim olduğunu şu an için Cumhurbaşkanı talimatıyla hiçbir belediyeden yardım istenmediğini dile getirdi. Ancak milletvekili  Halis Dalkılıç çok önemli bir konuya işaret ederek " Elazığ'da apartmanın yıkılmasından hayatını kaybedenler çok fazla ancak Malatya'daki bireysel evler yıkıldı. Çoğu binalarda boştu. İstanbul'da yaşıyoruz, ancak yüreğimizin bir tarafı Malatya'da. Tüm derneklerimiz irtibat kurulsun herkesin Malatya giderek yaralara ortak olsun. Şimdi işin sahibi çok. 1 hafta sonra gidelim, hemşerilerimizi yalnız bırakmayalım. Nakdi yardım ihtiyacı olabilir. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla TOKİ  evleri yenileyecek."dedi. Milletvekili Halis Dalkılıç sosyal medyada elim olayın üzerinde kirli siyaset yapmaya çalışanların var olduğunu, onları da kınadığını dile getirdi. 

Esenler Belediye başkan vekili Ömer Çetinkaya da konuşmasında kendilerinin yardım konusunda hazır olduklarını Esenler'in özel kurtarma  ekibin hazır ettiklerini, birtıp battaniyenin depoda hazır tutulduğunu dile getirdi. 

Acil olarak düzenlenen bu özel gündem toplantısında Küçükçekmece Malatyalılar dernek Başkanı Mustafa Karakaş, Kale Tatlıcak dernek Başkanı Zeki Keklik, Makon kadın kolları Başkanı Canan Altıntaş ile ismini sayamadığımız çok sayıda dernek başkanı toplantıda hazır bulundu. 

Yapılan toplantı sonunda alınan karar gereği yardım çalışmaları için her derneğin hazır olması gerektiği karara bağlandı.