Güngören Tapu Kadastro Müdürlüğü 170'inci Yılını Kutladı

Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün 170'inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle, Güngören Tapu Kadastro Müdürlüğünde kutlama yapıldı

170 yıldır ülkenin tapu ve kadastro hizmetleri görevini üstlenen Tapu Kadastro Müdürlüğü kuruluş yıldönümü kutlamaları başladı. Bu kapsamda Güngören Tapu Kadastro Müdürlüğü teşkilatın kuruluşunun 170'inci yılını müdürlük çalışanlarıyla beraber kutladı. Güngören Tapu Kadastro Müdürü Mustafa Dönmezkuş çalışma arkadaşlarıyla beraber kurumun 170'inci kuruluş yıldönümünü kendi aralarında pasta kestiler.Kesilen pasta müdürlük çalışanları ve tapu müdürlüğünde bulunan vatandaşlara dağıtıldı.

Başarının Sırrı Eğitimden Geçiyor

Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Güngören Tapu Kadastro Müdürü Mustafa Dönmezkuş, kuruluşundan bugüne Tapu Kadastro Müdürlüğünün çok ilerlediğini belirterek'' Kurumumuzun kuruluş yılı olan 1847 yılından bugüne kadar çok mesafe kat edildi.En önemli mesafeyi ise eğitim alanında gerçekleştirdik.Geçmişte bu işe verilen önemin tekrar verilmesi gerektiğini düşünüyorum, eğitimini almış insanlar  bizi başarılı yerlere getirebilirler'' diye ifade etti.

Tapu Kadastro 170 Yıldır Hizmet Veriyor

21 Mayıs 1847 yılında Defterhane-i Amire kalemi adıyla kurulan Tapu Kadastro Müdürlüğü 170 yıldır hizmet veriyor. Cumhuriyet'in kuruluşuna kadar çeşitli isimler altında görev yapan kurum Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla beraber Tapu Kadastro Müdürlüğü adını aldı.

 

Haber/Fotoğraf : Kadri Köse