Gülen Adam, Futbolcu Suphi Arabul Kabri Başında Anıldı

Her zaman gülmesiyle bilinen, futboldaki disiplinli mücadelesi ile tanınan ,hayatında hiç kırmızı kart görmeyen, 12 yıl 1. Lig'de ( şimdiki Süper Lig ) futbol oynayan Fatih Terim'in kaptanı ve Zeytinburnuspor Alt Yapısı'nda oynarken destek verdiği Milli Futbolcu Emre BELÖZOĞLU'nun da hocası " Arap " Suphi ARABUL'u sevenleri vefatının 11'inci yılında kabri başında andı.

1940 yılında Giresun'da dünyaya gelen Suphi 12 yaşında Giresunspor alt yapısında futbola başladı. Kısa zamanda A takımına geçen Suphi Arabul 1963 yılınfa Ankara Hacettepe Futbol takımına transfer oldu. Takımda bir Suphi daha vardı ve yaşı büyük olduğu için, Suphi Arabul'un lakabı Küçük Suphi olarak anılmaya başladı. 1969 yılı sezonunda Gençlerbirliği'ne transfer olan Küçük Suphi 1 yıl sonra Ankara Şekerspor'a trasfer oldu. Burada 3 sezon futbol oynayan Küçük Suphi 1973-74 sezonunda Adana Demir Spor'a geçti. Burada Farih Terim ve daha sonrada Zeytinburnuspor'u şampiyon yapan Sakıp Özmerk'in kaptanlığını yaptı.

Küçük Suphi 23 yıl futbol oynadıktan sonra 35 yaşında futbolu bıraktı ve Zeytinburnu ilçesinde yaşamaya başladı. 1. Lig'de ( Şimdiki Süper Lig ) 255 maçta tam 22 bin 915 dakika futbol oynadı. Sağ ve Sol iç olarak forvet oynayan Küçük Suphi 46 gol attı. Futbolu bıraktıktan sonra Amatör Küme takımlarından Zeytinbunuspor ve sokağının takımı olan İdman Gücü takımı ile yakınen destek vererek hayli ilgilendi.

 Zeytinburnuspor'un 1983 - 84 sezonunda 3. Lig'e geçişiyle tüm futbol ilgisini ZeytinburnSpor'a verdi. Uzun yıllar yöneticilik ve maçlarda kafile başkanlığı yaptı. 2007 yılında ve 67 yaşında vefat eden Suphi Arabul Kazlıçeşme Mezarlığı'na Lacivert Beyaz bayraklara sarılı tabutla getirilmiş ve temin edilen bir kabristana defnedilmişti. Suphi arabul adam gibi adamdı. Suphi arabul her zaman ,gülen yüzüyle özellikle fakir futbolcuların elinden tutmuş, ihtiyacı olanlara kendi reklamını bile yapmadan gizlice burs vermiş ve bir çoğunun profesyonel lige adım atmasını sağlamıştı. Futbolunu takdir ettiği ve her zaman destek verdiği futbolculardan biri Zeytinburnuspor Alt Yapısı'nda oynarken 19 defa Milli olan Emre BELÖZOĞLU , diğeri de İhsan Mermerci Lisesi öğrencisi olan Zeytinburnuspor futbolcusu Serkan RENÇBER idi,

Yakın dostu Gazeteci Mehmet Alpay Suphi Arabul'un vefatının 11. yılında, Yenidoğan Güneş Spor Kulübü idarecileri ve alt yapı futbolcularıyla kabri başında anma programı düzenlemişti.. Anma programına Arabul aileleri, Suphi Arabul'un eşi, gelinleri ve torunları, oğulları Bozkurt ve Burak, yeğen ve kuzenleri olan Tuncer Arabul, Diyar Arabul, Fatih Arabul, Yenidoğan Güneş Spor Kukübü kurucuları Şafak Güreşçioğlu ve Zafer, Kulüp Başkanı Cengizhan Bahçekapılı ve antrenör Üzeyir Ak, Alt yapı futbolcuları, eski futbolcusu ve Yenidoğan Cami Dernek Başkanı Hasan Sertçelik ile cami müezzini Mustafa Kesikbaş, Türk Dünyası'ndan gazeteci Osman Kumandan, Neco baba,( ZEYÇED) Zeytinburnu Çevre -Kültür ve Turizm Derneği  Başkanı " Alo Afiş " Ali Gündüz ile gazeteci Mehmet Alpay iştirak ettiler.

 Tuncer Arabul'un Hadis-i Şerif ve ayetler okuması ardından Yenidoğan Cami Müezzini Mustafa Kesikbaş Kuran-ı Kerim Tilaveti okudu. Mehmet Alpay da Yenidoğan Güneş Spor Alt Yapı futbolcularına Ahde - Vefa belirtimi ile Suphi Arabul'un kim olduğunu seri ve öz olarak anlatarak tüm katılanları da bilgilendirmiş oldu.

Haber: Ali Gündüz