Gönüllerin hocası Nuri kutlu hoca hayata veda etti

AHA/İSTANBUL- Yetiştirdiği öğrencilerle gönüllere taht kuran eğitimci Nuri kutlu hoca yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata veda etti

Aslen Malatya Akçadağ nufusuna kayıtlı 66 yaşında hayata gözlerini kapatan Nuri kutlu hoca için bağcılar Ebubekir camiinde cenaze namazı kılındı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazında seveneleri son yolculuğunda yanlız bırakmadılar. Rahmetlinin oğulları Sait, mehmet ve Numan kardeşler musalla taşında yatan babalarının naaşı başında taziyeleri göz yaşları ile tek tek kabul ettiler. Namaz sonrası kılınan cenaze namazını Hüseyin Tohumcu hoca kıldırdı. Saflarda Güngören yeşilay derneği başkanı mehmet yıldız, Önder imam hatip mezunlar derneği danışmanı  Sabri Otağ , Servisciler odası  başkanı Ahmet özsoy, haznedar muhtarı özcan Akkoyun , iş adamı ve hocanın öğrencilerinden Orhan Yılmaz saflarda yerlerini aldılar. Rahmetlinin oğlu Mehmet Kutlu'da babasının yolunda öğretmenlik yaptığından hocanın öğrencileri bu acılı günlerinde öğretmenlerini yanında yer aldılar.  yeni Asya gazetesi editörü görevinide yürütmüş olan rahmetli Nuri kutlu hocanın cenazesi namaz sonrası dualarla omuzlarda taşınarak yeşil yayla mezarlığında defin edilmek üzere yola çıkartıldı. Oğulları babalarının naaşını omuzlarına alırken belkide hayatlarının en ağır yükünü taşıdıklarının farkında idiler. Aile defin sonrası taziyeleri evlerinin yakınındaki bayburtlular derneğinde aldı.

Malatya Akçadağ belediye başkanı Ali Kazgan hak yoluna uğurlanan Nuri Kutlu hoca için  taziye mesajı yayınladı. başkan Ali kazgan mesajında " Malatya ve Akçadağ'ımızın değerlerinden olan hocamız Nuri kutlu hocanın vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Yetiştiridiği öğrenciler ve camiamıza  vemiş olduğu hizmetlerle gönüllerin hocası olan merhum Nuri Kutlu hocamıza Allah'dan rahmet diliyor, ailesinde sabırlar niyaz ediyorum."dedi.