Gönül adamı Şaban Taçyıldız dualarla ebedi yolculuğuna uğurlandı

AHA İSTANBUL - Malatya eğitim vakfı eski başkanı işadamı Şaban Taçyıldız sevenlerini gözü yaşlı geride bırakarak hakka yürüdü.

Aslen Malatyalı olan Şaban Taçyıldız 73 yaşında tedavi gördüğü rahatsızlığa yenik düşerek yaşama veda etti. 3 çocuk babası 5 torun sahibi rahmetli Şaban taşyıldız için Ataköy 5 kısım camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Malatya sevdalısı ve Gönül adamı Şaban Tacıldız'ın cenaze törenine sevenleri akın etti. Cami avlusunda rahmetlinin kardeşleri Kadir ve Lütfi taçyıldız  ile rahmetlinin oğlu Halil İbrahim Taçyıldız taziyeleri tek tek kabul ettiler. 50 yıllık hayat arkadaşına gözyaşlarıyla ebediyete uğrayan eşi Emine taçyıldız ise dostlarının metanet ile ayakta zor durdu. Rahmetlinin kızları Asuman Aydoğan ve Şeyda Harmanşah ile torunları atalarını gözyaşlarıyla uğurladılar. Musalla taşında yatan rahmetli Şaban Taçyıldızın naaşı başında 55 yıllık çocukluk arkadaşı olan  sanatçı Selahattin Alpay rahmetlinin tabutuna dokunarak gözyaşlarına boğulurken bir an olsun yanı başında ayrılmayarak taziyeleri o da kabul etti . 

Taçyıldız ailesinin acısına ortak olan cenaze saflarında Ak parti genel başkan yardımcısı Öznur Çalık rahmetlinin eşine sarılarak taziye dileklerinde bulunurken , eski bakanlardan Metin Emiroğlu, Bakırköy belediye başkanı Bülent Kerimoğlu,   Miad Malatya işadamları dernek başkanı Yunus Akdaş ve başkan vekili Ahmet Güler  , Madef Malatya dernekler federasyonu başkanı Yılmaz Durmuş, Mastöb Malatya sivil toplum örgütleri birliği başkan vekili Hasan Karakuş,  Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse ve başkan vekili  Abuzer Yıldız, donatı gayrimenkul yönetim kurulu başkanı eski il genel meclis üyesi İbrahim Ethem Yiğitol, dünya basın mensupları dernek başkanı Muzaffer Tunç, Malatya eğitim Vakıf eski başkanı Mesut Parlak, Anadolu yakası Malatya dernek başkanı Mehmet taş, eski Pütürge belediye başkanı Dr. Necdet Ayaydın, Çalık holding yönetim kurulu başkanı Ahmet Çalık, Acıbadem hastaneleri yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Aydınlar, mev mütevelli heyetinden eski il genel meclis üyesi Turgay Gülşen, iş adamları Fatih Özbey Cebrail Karaman,  Bilgin Akbal, Recep Sarıgül emekli emniyet müdürlerinden Vahap Karaca Mustafa incebay, emekli tuğgeneral Sami Demirel, Pütürge örmeli köy dernek başkanı Hüseyin Memiş, Mardin dernekler federasyonu başkanı İbrahim biter, Malatya eski belediye başkanı Mehmet Yaşar Çerçi, eski Malatyaspor kulüp başkanı Hikmet Tanrıverdi, Güngören belediyesi eski başkan yardımcısı derviş Kahraman eski meclis üyesi Musa kurnaz, iş adamı Şahin Özer, Pütürge hüsükuşağı dernek başkanı Yusuf usul, Malatya Sarıyer dernek başkanı Serhan Bilgen eski başkan Metin kavuk, radyo TV program yapımcısı imparator ve ismini sayamadığımız çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri siyasiler ve rahmetlinin yakın dostları cenaze namazı saflarında hazır bulundular. 

Kılınan cenaze namazı sonrası rahmetlinin Naaşı  dualarla omuzlarda ebedi istirahatgahı olan Topkapı anıt mezara uğurlanarak defnedildi. Defin sonrası taziyeler Sarıyer'de bulunan vilayetler evinde kabul edildi. 

Sanatçı Selahattin Alpay rahmetli Şaban Taçyıldız'ı kelimelere dökerken kendisinin çocukluk arkadaşı  , 55 yıllık bir dostluğa sahip olduğunu dile getirirken " hayat felsefesinde el iyisi diye bir tabir vardır ya işte kendisi el iyisiydi. Özverili bir insandı güler yüzlü yok demesini bilmeyen aklından dahi geçirmeyen birisiydi"dedi. 

Eski milli eğitim bakanı Metin Emiroğlu ise " Şaban bey siz bir Malatya düşünemiyorum Malatya'nın neşesiydi.  Malatya için büyük bir kayıp"dedi. 

Sarıyer Malatyalılar dernek başkanı Serhan Bilgen ise her Malatya'nın örnek alacağı bir insan olduğunu söyledi. 

Uzun yıllardır dost olduğunu dile getiren Metin kavuk ise Malatya için hizmet aşkı olan tek insandı insan ayrımı yapmadan hizmet eden adamın hasıydı"dedi.