Gazeteciler ,Arkadaşları Canbekli İçin "Nefesim Nefesine" İftarı Düzenledi

Gazeteci dostları,bir süre önce kanser hastalığına yakalanan UYGAD Genel Başkanı,Mercek Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci - Yazar Mehmet Derviş Canbekli için ,Harbiye Crowne Plaza Hotel'de '' Nefesim Nefesine Can Olsun' iftar programı düzenledi.

İstanbul Şişli - Harbiye Crown Plaza Hotel’de ,Sunculuğunu Kaçkar Tv Proğram yapımcısı,UYGAD ve UMEDER Basın Danışmanı Recebiye Çataksezer’in yaptığı “ Nefesim Nefesine Can Olsun ” iftarı ve Dayanışma Programına,Türkiye Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran, MARDİNFED Genel Başkanı İbrahim Biter, ev sahipliğini üstlenen 23. Dönem AK Parti Milletvekili Prof.Dr.Cüneyt Yüksel, Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel ve TUGADER Başkanı Oğuzhan Bayrak’, ( UYGAD )Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Zengin,Ayhan Yağız,Nevzat Ertekinoğlu,Av.Dr.Bulut Müslüm Gezer,34 Gündem Gazetesi ve İş Gündem Dergisi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın yönetmeni, Bekir Hallaç,Kırmızı Bülten Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Remzi Tanış,Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Çoşkun,Mercek Haber Gazetesi Avrupa Yakası Haber Müdürü Ahmet Üner,( ZEYÇED ) Zeytinburnu –Çevre,Kültür ve Turizm Derneği Başkanı,(TSD) Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi Üst Kurul Üyesi,Gazeteci Ali Gündüz ile sanatçılardan Mahmut Mardinli, Ercan Kızılkaya, Işık Manço,Tuğba Hatun’un yanı sıra Canbekli’nin ailesi, Maltepe, Sultanbeyli, Kartal, Pendik ve Tuzla’dan katılan gazeteci dostları ve davetliler katıldı. 

Harbiye Crown Plaza Hotel’deki İftar programı öncesinde Kur’an tilaveti ve yapılan duanın ardından, ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. UYGAD Genel Başkanı,Mercek Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli’nin hastalığının hastanede yansıtıldığı bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Kanserle mücadele kapsamında gösterilen sinevizyon programı kanserin yaşama yansıyan boyutunu izleyicilere aktardı. Sinevizyon sonrası Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli,konuşmasında‘’Her gün yüzlerce insan kanser hastalığı ile tanışmış oluyor ve birçok hasta iyileşmeden yok oluyor. Hastalığın psikolojik olarak hem bireyi hem ailesini hem de yakın çevresini oldukça etkilemesinin yanı sıra ciddi boyutta da masraf gerektirmesi tehdit altında bulunan her bireyi çaresiz kılıyor. Bir an önce önlem alınmaz ise tedavisi çok zor olan bu hastalığın maliyeti devletimize de bir yük olarak binecektir. Bu sebeple hükümetin bu konuda bilinçli bir önlem alması gerekir diye düşünüyorum.Bu gecede emeği geçenlere,gazeteci meslektaşlarıma, can kardeşlerime ,STK temsilcilerine, konuklarımıza,ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Sağ olun var olun “ dedi.

“Nefesim Nefesine Can Olsun” iftar programına katılıp kürsüye gelen konuşmacılardan bazıları şunları söyledi:

BİR CAN İÇİN TOPLANDIK:

Türkiye Hukukçular Birliği Genel Başkanı Av. Mustafa Kuran: ‘’Bugün burada bir amaç, bir can için toplanmış bulunmaktayız. Kardeşim Mehmet Derviş Canbekli’nin mücadele verdiği hastalık sebebiyle dostları olarak bizler elimizden gelen desteği vermek için bir aradayız. Ben şahsım adına kendisinin yanında olduğumu maddi ve manevi anlamda belirtmek isterim. Kendisi bizler için çok değerli bir gazeteci, çok düzgün bir arkadaş bir dosttur” dedi.

’’ DOSTLAR ZOR GÜNLER İÇİN VARDIR :

23. Dönem Milletvekili Cüneyt Yüksel: ‘’Benim kapım her zaman Gazeteci-Yazar Mehmet Derviş Canbekli ağabeyime açıktır. Tanıştığımız günden bugüne ,kendilerinin ne kadar dürüst, ne kadar efendi bir gazeteci olduğunu, gazetecilikten öte iyi bir dost olduğunu gördüm. Bu sebeple hep yanında olmaya gayret ettim. Dostlar zor günler için vardır. Bana da düşen görev bundan böyle ne varsa hazırım.’’ dedi.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ BENİ ÜZDÜ:

MARDİNFED Başkanı İbrahim Biter: ‘’Hemşehri dernekleri beni üzdü. Biz toplum olarak bu tür hastalığa yakalanmış kardeşlerimize her kim olursa olsun desteklemek durumundayız. Ramazanın da önemi bu değil midir? Ben bunu sivil toplum örgütü arkadaşlarımda, dostlarımda maalesef göremedim ve üzüldüm. Bu projede ben her zaman maddi manevi Mehmet Derviş Canbekli kardeşimin yanındayım, bunu kendisi de çok iyi bilir.’’ dedi.

ARABAMI SATAR KÜBA’YA GÖNDERİRİM :

Takvim Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel: ‘’Biz bir toplum olarak bir can için burada buluşmuş olduk. Yemek önemli değil ama bir can kurtarmak için bir araya geldiysek gereği yapılmalıdır. Üzüntü ile ifade etmek zorundayım ki Genel Başkanımız Mehmet Derviş Canbekli’yi Küba’ya gönderemeyeceksek bu toplantının hiçbir amacı ve hiçbir özelliği yoktur. ‘Bugün ona ise, bir gün benim başıma geldiğinde ben ne durumda olurum acaba?’ diye düşünmedik. Ben daha önce de çoğu kez belirttiğim gibi maddi ve manevi kendisinin her zaman yanındayım. Şayet gerekli yardım toplanamaz ise ben arabamı satar kendisini Küba’ya gönderip iyileştirmek için elimden gelen desteği kendisine vereceğim dedi. Biz de bunun için buradayız, bir can daha kurtarmış olursak ne mutlu bize.’’diye konuştu.

HER GAYRETİ SARF EDECEĞİZ:

TUGADER Başkanı Oğuzhan Bayrak: ‘’Mehmet Derviş Canbekli Başkanı geç de olsa tanıdım, iyi ki de tanımışım. Ben de elimden gelen gayreti sarf etmeye çalışıyorum herkes gibi. Bu saatten sonra da kendisi ile birlikte çalışmaya devam edeceğim inşallah. Bu hastalığı atlatacak, sağlıklı bir şekilde yeniden aramıza dönecek ve biz elimizden gelen her gayreti sarf edeceğiz. Kendisine Allah’tan şifa diliyorum “dedi.

SAĞLIĞINA KAVUŞACAĞINA İNANIYORUM. Gazeteci Mükremin Özkaya: ’’ Başkanım Canbekli için elimden gelen çabayı sarf ettiğime inanıyorum. Hastalığı ile bizzat kendim yakından ilgileniyorum. Doktorlar ile de görüştüm. Doktorlar Küba’ya gitmesinde hiçbir sakınca olmadığını ve farklı tedavi yönetiminin kendisine faydası olabileceğini belirttiler. Yeniden üreme yapıldığını fark etmemiz üzerine bu üreme sonucu alacağı tedavi desteğinin ve Küba’dan alacağı aşı ile birlikte sağlığına tekrar kavuşacağını düşünüyorum. “dedi. Özkaya,bizler, birlik ve beraberlik içinde bunu halledeceğimize de inanıyorum, katılım gösteren gazeteci arkadaşlarıma da şimdiden teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Haber: Ali Gündüz