Faik Yılmaz; Belden aşağı, Kirli oyunlarla bizi sinderemeyecekler

AHA İSTANBUL- İstesob başkanı ve Güngören Birleşik esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Faik Yılmaz bazı çevrelerin kongreler öncesinde kendisine karşı başlattığı kirli propagandaya karşı sesini yükselterek "Esnaflarımızın üzerinde oyun oynamayın, kirli elinizi çekin "diyerek iddaalara yanıt verdi.

İSTESOB İstanbul esnaf odaları birliği  başkanı ve ayrıca 39 yıldır Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı olan Faik Yılmaz Trabzonlular Günebakanlılar Derneği kahvaltı programında kendisi hakkında kirli oyunların oynandığını bunu yapanlarında 40 yıllık dostları olduğunu, önce Allahın adaletine havale ettiğini  daha sonrada Türk adalatine güvendiğini,  kişiler hakkında davaların açılacağını dile getirdi. Meyve veren ağacın taşlanacağınıda ifade eden başkan Faik Yılmaz " İstesob'un birliğe ait dairelerin satışınında zimmete para geçirdi" diye  haberlerini medyada yaptıranları ve haberi yapanları mahkeme beraatleri sonunda savcılığa taşıyacaklarını tazminat davaları açarak adaletin yerine getireceklerini ifade etti. İstesob başkanı Faik Yılmaz kongrelerin gerçekleştildiği şu süreçde ne yazıkki Ankara TESK Türkiye Esnaflar adaylığımdan sonra bizlere oynanan oyunlar ve kumpasların ardı arkası kesilmiyor. Hakkımda itham edilen ve İstesob'a ait atıldaki mülklerimiz olan 32 dairenin satışını yürütmesi için yönetim kurulu kararı ile yönetimimizdeki  arkadaşlara verdik. Bizler yurt dışında iken bu daireler satılarak parası İstesob'un kasasına yatırıldı. Ancak ithamlar olunca tapu dairesine satışlarla ilgili yazılar yazdık. Orada dairelerinin çok değişik fiyatlarla satıldığını gördük. Ancak bizim satış bedelimiz hesabımıza yatırılmıştı. Yapılan bir usulsüzlük varsada bizimle değil yetki verdiğimiz insanlarla aracı olanlar arasında olmuştur. Biz bunları mahkemeyede sunduk. Kongrelerin yaklaştığı şu günlerde çamur at izi kalsın varsayımı üyelerimiz arasında itibar görmeyeceği gibi, Türk adaletinden  geri döneceğine inanıyoruz.  Kongre adayı olmak adamlık gerektirir, delikanlılık gerektirir, mertlik gerektirir. Ancak kirli, ahlaksız propagandayla bana sadece değil esnaflarımıza leke sürtüyorlar. Esnaflarımızın üzerinde oynanacak oyunlara meydan vermeyeceğim. Biz isim kullanmıyoruz, gerekirse isimleride paylaşırız.dedi. Başkan Faik Yılmaz yalan iftiralardan usandığını kendisinin Güngören Birleşik Esnaf Odası başkanlığından 13 yıldır maaş almadığını da ifade etti. Kendisinin Gururla Güngörenli olduğunu Aşçı Kemal'in oğlu olmakdan gurur duyduğunuda sözlerine ekledi. 

Bugüne kadar yaptıkları faaliyetleride dile getiren Faik Yılmaz İstesob'un kendi mülkünü aldığını hedefinde Güngören birleşik esnaf ve sanatkarlar  odası başkanlığı yeri için milli emlakla görüşmelerinin devam etmekde olduğunuda söyledi. Güngören Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odası kasasında 421 bin TL'nin olduğunu bu paranın insanların iştahını kabarttığını vurguladı.  




faik yılmaz istesob