ENGELLİLER GÜNÜNDE,GÖZDERLİ GÖRME ENGELLİLER " BİZİ GÖRÜN "DEDİ!..

GÖZDER (Görme Özürlüler Derneği) Başkanı Ali VARLIK ve GÖZDER gönüllüsü Ali GÜNDÜZ öncülüğündeki '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' etkinliğine, GÖZDER Görme Özürlüler Derneği Yönetimi,üyeleri ile ailelerinin yanı sıra , çok sayıda gönüllünün de katıldığı kahvaltı muhteşem geçti. Gözderli görme engelliler ' BİZİ GÖRÜN 'Çağrısında bulundu.

GÖZDER Görme Özürlüler Derneği Başkanı Ali VARLIK  ve GÖZDER gönüllüsü Ali GÜNDÜZ (Alo Afiş )  öncülüğündeki “3  Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinliğine,GÖZDER BaşkanYardımcısı Oğuz TAŞDEMİR, Eğitim ve Kültür Sekreteri Cihan AKKYUN,Genel Sekreter Perihan PALA Mali Sayman Kemal  KÖSTEK,Kadın Kolları Başkanı Nursefa ÖZKAN, Sosyal Hizmetler ve Tanıtma Sekreteri  Ali BİÇER ,Uluslar arası Sekreteri Ergun ENGİN,Gençlik Kolları Sekreteri Talip AYHAN,İstihdam Sekreteri İdris BOZKURT ve GÖZDER Görme Özürlüler Derneği Yönetimi,üyeleri ile ailelerinin yanı sıra gönüllülerin de   katıldığı  kahvaltı muhteşem geçti.

Engelli bireylerle Bakırköy Dilek Pastanesindeki muhteşem farkındalık kahvaltısına, bizler de, “ Her hangi bir aralıkta değil her zaman yanınızdayız “diyen gönüllülerden İş adamı Ahmet ÇELİK, ( ZEYÇED ) Zeytinburnu Çevre  - Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ,Genel Muhasip Nurten TOZKOPARAN DEMİRHAN  ve eşi Orhan  DEMİRHAN,Yönetim Kurulu Üyesi Necibe UZUN ,Denetleme Kurulu Başkanı Gazeteci Mehmet ALPAY ( ESDEF ) Esenler Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı  Zülfünaz ARPA,İş adamlarından Recep AKDAĞ,Osman DUMAN ve " Düşler Dünyası Kültür ve Sanat Dünyası Topluluğu " Başkanı İsmail AYDOĞMUŞ ile Şair-Ozan  ve Sanatçıları ile  çok sayıda gönüllü katıldı.GÖZDER üyesi görme engelli sanatçı İkram ŞENGÜL’de  kahvaltılı etkinlikte sahne alarak okuduğu türkülerle  konukları duygulandırdı.

 Büyük bir katılım ile gerçekleşen, 3  Aralık“ Dünya Engelliler Günü” etkinliğinde, GÖZDER Görme Özürlüler Derneği Başkanı Ali VARLIK  konuklara yaptığı hoş geldiniz konuşmasın ardından, sarı çizginin anlamını bir kez daha anlattı.

 GÖZDER gönüllüsü Ali GÜNDÜZ ‘de  her zaman  engellilerin yanında olduklarını ve birlikte bir çok projeye imza attıklarını ifade etti.

GÖZDER BaşkanYardımcısı Oğuz TAŞDEMİR derneklerinde engelli üyelerine çeşitli kurslar açtıklarını ,ve arkadaşlarının her konuda çok başarılı olduklarını ve bazı kursların hala devam ettiğini belirtti.Genel Sekreter Perihan PALA’da, Bakırköy ve Ataköy’de 2 adet kitap seslendirme kabinleri olduğunu ve gönüllülerin gelip kitap seslendirmesi yapabileceklerini ifade etti.

4  Saat  süren, oyuncu,sanatçı Peri  TUNUZLUOĞLU’nun  sunduğu  kahvaltılı  “ Farkındalık Günü”nde, konuşmalar - müzik-eğlence ve  yeni tanışmalar ile engelliler ve gönüllüler güzel bir gün geçirdi. " Düşler Dünyası Kültür ve Sanat Dünyası Topluluğu " Şair-Ozan  ve Sanatçıların bir çocuğu engelliler için yazdığı şiirlerini okuyarak takdir topladı.

Engelliler ve ailelerinin denizden yararlanma ve tatil yapmalarına olanak sağlayan projesinden  ve GÖZDER ,üyelerinin de ,geçen yıl tatil yapıp , denize girdikleri Enez - Vakıf Motel’den yararlandıkları için, GÖZDER Görme Özürlüler Derneği  Başkanı Ali  VARLIK ve  ( TSD ) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi, ( İSÖS ) İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ,GÖZDER gönüllüsü Ali GÜNDÜZ tarafından ,Enez-Vakıf Motel Yönetim Kurulu Başkanı  İşadamı Ahmet ÇELİK’e ”ONUR BELGESİ ” verildi.Ahmet ÇELİK yaptığı konuşmasında engellilere destek vermeye devam edeceğini ifade etti.,ÇELİK, araç sahiplerinin engellilere ait yerlere aracını koymamalarını ve herkesi empati yapmaya davet etti.

GÖZDERLİ görme engelliler topluca ” BİZİ GÖRÜN “.Bizlerle doğru iletişim kurun, empati yapın çağrısında bulundular. Birlikte geçen güzel günün ardından,engelliler, aileleri ve gönüllüleri yeninden buluşmak sözü vererek ayrıldı.