Dünya'ya ilham veren Ümmiye Koçak Başarı Sırlarını Paylaşacak

Mersin Arslanköy'de 2001 yılında kurduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile köy kadınlarının sorunlarını anlatan oyunlar sergileyen, 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yazıp yönettiği 'Yün Bebek' filminin galası yapılan örnek yönetmen Ümmiye Koçak, 11 Ekim Çarşamba günü saat 15:00'te Akasya Kültür Sanat'ta AKS Sohbetleri'nin konuğu oluyor.

New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazanan ve bugüne kadar yazdığı 15 tiyatro oyunuyla, Türkiye’nin dört bir yanında 50 bine yakın kişinin izlediği Koçak, sıra dışı başarı hikâyesinin sırlarını paylaşacak.

Köy kadınlarının yaşadıkları zorlukları tüm dünyaya göstermek için hayatı boyunca hayalini kurduğu Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nu 2001 yılında Mersin Arslanköy’de hayata geçiren ve ardından yazıp yönettiği “Yün Bebek” sinema filmi ile New York Avrasya Film Festivali’nde “Sinemada En İyi Avrasyalı Kadın Sanatçı” ödülünü kazanan Ümmiye Koçak, 11 Ekim Çarşamba günü, saat 15.00’da Akasya Kültür Sanat’ta AKS Sohbetleri’nin konuğu oluyor.

45 yaşındayken köyde ilk defa izlediği tiyatrodan etkilenerek köy sorunlarını tiyatroya taşıyabileceği hayalinin peşinden giden Ümmiye Koçak, kadınları bilinçlendirmek, bir araya getirmek, onlara güçlerini hissettirmek amacıyla tarlalarda çalışıp kazandığı paralarla Yün Bebek sinema filminin senaristliğini, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlendi. Bu film ile adını dünyaya duyuran Koçak, bugüne kadar Sivil Toplum Örgütleri (kader) Kadında Şiddete Hayır Destekleme Ödülü, KAGİDER(Özel jüri ödülü),Bornova Uluslar Arası Kadın Sanatçıları Festivali Ödülü gibi birçok ödül kazandı.

Katılım Koşulları:  AKS Sohbetleri'nde katılım sınırlıdır. Rezervasyon için 12.00-18.00 saatleri arasında 0533 418 72 83 numaralı telefondan kayıt yaptırılabilir.

telefondan kayıt yaptırılabilir.