Duayen gazeteci Mustafa Holoğlu dualarla omuzlarda ebediyete uğurlandı

AHA İSTANBUL- Gazeteci şair Mustafa Holoğlu'nun vefatı sevenlerini ve basın camiasını yasa boğdu.

Aslen Trabzonlu olan, Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden gazeteci-şair Mustafa Holoğlu, ailesi, sevenleri ve gazeteci dostları tarafından son yolculuğa uğurlandı.

Mustafa Holoğlu, Eyüp Sultan Camiinde bugün ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

Uzun yıllar Bahçelievler Belediyesi Basın Danışmanı olarak da çalışan Holoğlu bir süredir akciğer kanseri hastalığıyla mücadele ediyordu.

Kırk yılı aşan meslek hayatı boyunca çeşitli ulusal gazetelerde de çalışan Mustafa Holoğlu sırasıyla İBB, Eyüp, Fatih ve Bahçelievler Belediyelerinde 35 yıl boyunca basın danışmanlığı görevini sürdürdü. Yaklaşık 2 yıl önce mesleği bırakarak inzivaya çekilen Holoğlu bu arada ikinci şiir kitabı “Sevdam İstanbu’u” çıkardı. 

Duayen gazetecinin cenaze merasimine eşi İpek Holoğlu, çocukarı Mehmet Kemal, Eda Kübra, ikiz kardeşi Kemal Holoğlu ve akrabalarının yanı sıra çok sayıda gazeteci meslektaşı katıldı. 

Mustafa Holoğlu, korona virüs önemleri dolayısıyla sosyal mesafe kuralına uyularak kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanına defnedildi.

Karadenizli olmasına rağmen İstanbul aşığı olan Mustafa Holoğlu’nun şiir kitabına verdiği “Sevdam İstanbul” şiir kitabı da sevmeyi sevenlere selam olsun diye başlıyor “

“İstanbul’u satın aldım bu gece

Yedi tepesinde ne varsa,

Hepsine el koydum” diye devam ediyor…

Uzun yıllardır mesai arkadaşlığı yapan Bahçelievler basın danışmanı Vehbi Güleç"  Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun Holoğlu, seni çok özleyeceğiz…" dedi.