Cemal Atar " Güngören Tabutta yaşıyor "

Türkiye deprem yarasını sarmaya çalışırken yetkililerin vurdum duymazlığı ve deprem dramından reklam yapmaları, yeni kahramanların çıkartılması artık bardağı taşırıyor

Her gün sallanan Türkiye'de beklenen kentsel dönüşüm nerede? Yalan mı oluyor? Kaç kişi daha ölecek? Manisa'da, Marmara denizinde sarsıntılar sonrasında ve en sonunda Elazığ, Malatya depreminde yetkililer hala uyuyor mu? Marmara denizinde olan 5.8 şiddetindeki deprem ne çabuk unutul du.

Depremlerde hasarlı binalar tespit edildi, hemen boşaltıldı, vatandaş alkışlarla kentsel dönüşüm başladı zannetti. Binası boşaltılanlar bir hafta otellerde misafir edildi. Ya Sonra, başlarını sokacak yer aradılar, birde ne görsünler, kiraladıkları yerde boşalttıkları yer ler gibi aynı binalar. Ne yapsınlar? gözlerini karartıp taşındılar. Belediyeye müracaat edip binalarına test yaptıranlar deprem hasarından değilde, binanın eski usul yapılıp korozyon yıpranmasından hasarlı bina damgası yediklerini sigorta şirketlerinin kapısını çalınca anladılar. Dask sigortasından umuda kapılanların hayali yarım kaldı. Çünkü tahliyeler deprem riskiyle değil eski bina olduklarından çürük binadan dolayı tahliye edildiklerini anladılar. 

Can-Atar Sigorta yönetim kurulu başkanı Cemal Atar vatandaşların mağduriyetlerini dile getirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu. Cemal Atar yaptığı açıklamada " 1999 yılında depremi yaşamış her binanın yenilenmesi lazım. İtikatlı insanlarız, Her şeyi Allah'dan ve Devletten bekliyoruz. Herkesin elini taşın altına koyma zamanı geldiğini bu insanlar hala anlamıyor.. Cebi boş olanlar Güngören'de otururken, dolu olanlarda sağlam binalara taşındı. Yetkililerimiz inde hepsi sağlam binalarda ve sitelerde oturuyor. Korkuları , kaygıları yok, olsaydı harekete geçerlerdi." dedi. Can-Atar Sigorta yönetim kurulu başkanı Cemal Atar Marmara denizinde olan 5.8 İstanbul'u ayağa kaldıran depremde kendi iş yerini boşalttığı nı kiraya geçtiğini dile getirirken bir kez daha hatırlattı. " Güngören Tabutta Yaşıyor "dedi. Başkan Cemal Atar "Dask sigortasında sadece deprem hasarlı binalara ödeme çıkar veya deprem anında çıkan yangın hasarlarına karşı teminatlıdır. Vatandaşlar binasını ister belediyeler de isterlerse kendi yapı firmalarına giderek risk testi yaptırabilirler. Belediyeler yaparsa çıkacak olumsuz rapora göre tahliye edileceklerini bilmeleri gerekir. Her şeyden önce birlik beraberlik bina sakinleri arasında olması lazım. Aksi taktirde binaları yıkıldıktan sonra daire beklerken arazileri OTOPARK olur. Masada anlaşıp devletin kapısını çalsınlar. Bütün kapılar o zaman açılır. Yerel Yönetimin ve Şehircilik Bakanlığının el ele vererek mevcut binaların yerinde dönüşüm yapılması için mevcut binalara 2 kat yüksekliğin muhakkak sağlanması da lazım "dedi.