Büyükşehirde Avrupalı Bir Uzman

AHA-Geçtiğimiz günlerde, UNESCO ile resmi danışma ve istişare ilişkisi içinde olan dünya çapında bir sivil kuruluş olan Uluslararası Dans Konseyi CID

Akademik Kurul üyeliğine seçilen Kültür Şube Müdürlüğünde görevli Müzik ve Halkbilimi Uzmanı Erdinç Ertüzün, Unesco/CID Başkanı Dr Alkis Raftis imzalı mektubu ve [Cıd-13613] belgesini Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin elinden aldı.

CID üyeliği dans ve halk kültürü konusunda akademik yeterlilik profiline sahip kuruluş, organizasyon ve bireylerden oluşmuş uluslararası çatı bir organizasyon olmakla beraber, ulusal ve uluslararası referans kabul edilmekte.

Aralarında Bursa’lı genç sanatçı ve eğitmen Ertüzün’ün de bulunduğu CID üyeleri, 140 ülkeden 100 üniversite profesörü, 100 doktora ünvanlı akademisyen, 300 kuruluş (federasyon, okul,grup,müsabaka,tiyatro, Vb.)ve 80 bireyden(koreograf,eğitmen, dans tarihçisi, yönetici vb.) oluşmakta.



Dansta aktif olan uluslararası, ulusal ve yerel organizasyonları ve uzman bireyleri bir araya getiren dünya çapında bir forum özelliğini de taşıyan Uluslararası Dans Konseyi CID, tüm dünya ülkelerindeki bütün dans ve oyun biçimlerini içine alan resmi şemsiye organizasyondur.    Kar amacı gütmeyen uluslararası sivil bir organizasyon olan CID, 1973 yılında halen yerleşik bulunduğu UNESCO Paris Merkezi bünyesinde kurulmuştur.

Bu sene Fransa’da yapılacak olan 34rd World Congress on Dance Research  34.Dünya Dans Araştırmaları Kongresi’ne davetli Ertüzün ;  “Yörük-Türkmen oyunlarında figür yapılar ve müzikal senkronizasyonda yöresel tavırlar” konulu akademik sunumunu dünya dans literatürüne eklemekten onur duyacağını söyledi.