"BİZ Tek Yürek" Omurilik Felçli, Şair Yaşar Amcanın Hayalini Gerçekleştirdi

(TOFD) Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Gürpınar Hüsnü Ayık Özel Bakımevi'nde,şair Yaşar Korkut amcanın şiir kitabı 'ANILAR' ın tanıtım ve imza günü etkinliği Biz Tek Yürek ' Grubu üyeleri ve sanatçıların katılımıyla muhteşem oldu.

Biz Tek Yürek’in “Gelin Hayallere Ortak Olalım!” Çağrısı ile,Gürpınar Hüsnü Ayık Özel Bakımevi’nde gerçekleşen etkinliğe,(TOFD) Yönetim Kurulu Üyesi Fevziye Altıparmak,Hüsnü Ayık Bakımevi Halkla İlişkiler Müdürü Esra Kavak,(TSD ) Türkiye Sakatlar Derneği İstanbul Şubesi ,(İSÖS) İstanbul Özürlüler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gündüz,(TSD) Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Metin,İş adamı Recep Akdağ ile Sanatçılardan Muhammet Bilge,Seher Aksoy,Nur Damar ve Meltem Demir katıldı.

"Ah... bir yürüyebilsem,

Bir basabilse ayaklarım yerlere.

Ah... bir tutsa şu ellerim,

Bir uzanabilseler sımsıcak ellere."



Bu satırlar sevgili Yaşar Korküt amcanın yazmış olduğu 'Bir Yürüyebilsem' adlı şiirinden. Yıllarca yazdığı şiirlerin bir kitap olmasını çok isteyen Yaşar amca için,Murat Bektaş öncülüğündeki ”Biz Tek Yürek” grubu uzun bir hazırlık süreci sonrasında, gönüllü birçok arkadaş ile , Yaşar amcanın hayal ettiği gibi bir kitap olana kadar çalışıp ,1000 adet ANILAR adlı şiir kitabını Yaşar amcaya teslim etti.

Sanatçıların bir biri ardına söylediği şarkı ve türküler ile hüzünlü ve duygulu geçen bir günün ardından,Yaşar amcanın şiir kitabı “ANILAR” ve” Biz Tek Yürek” için hazırlanan 2 adet sürpriz pastanın kesilip yenilmesiyle etkinlik sona erdi.

El ve ayaklarını kullanamayan,Yaşar Korkut amca konuşmasında “,Bugün en mutlu olduğum gün diyerek sanatçılara,katılımcılara ve kendisi için kitap bastıran “Biz Tek Yürek” Grubuna teşekkür etti.



(TOFD) Hüsnü Ayık Merkezi sakinleriyle geçen güzel bir günün ardından mutluluğu gözlerinden okunan Biz Tek Yürek “ Başkanı Murat Bektaş konuşmasında ”Hayata dokunan şiirlerden oluşan bu kitabın, Yaşar amcamızın hayalinin gerçek olmasına ve mutluluğumuza ortak olan başta, Nagihan Gülerman,Leyla Peker,Jan Durmaz,M.Akif Atasoy,Dilare Kaçar,Yeşim İleri,Dilek Gökçe,İBB Spor Kulübü İzcileri ile katılım sağlayan sanatçı ve tüm dostlara sonsuz teşekkür ederiz “ dedi..

Haber: Ali Gündüz