Bir asırlık ömrü geride bırakan Hayriye Atila dualarla ebediyete uğurlandı

AHA İSTANBUL - 83 yaşında 5 çocuk annesi Hayriye Atila hayata veda ederken dualarla ebedi yolculuğa uğurlandı

Aslen Malatya Pütürgeli olan Hayriye Atila 83 yaşında yaşama veda etti. 5 çocuk annesi 11 torun sahibi Hayriye Atilla için Bağcılar Ebubekir Camisinde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlenerek cenaze namazı kılındı. Atila ailesini bu acı gününde yanlız bırakmayan aile dostları cami avlusunda safları doldurdular.    Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse'ninde halası olan Hayriye Atila'nın cenaze namazını İBB mezarlıklar müdürlüğü imamı Mustafa Öztürk kıldırdı. Cenaze namazı öncesi rahmetlinin çocukları  Selahattin Talat Atila kardeşler ile rahmetlinin yeğenleri Cihan, Levent , Abdullah, Nimet, Ayhan , İmmihan  Akköse kardeşler cami avlusunda musalla taşında yatan Hayriye Atila için gelenlerin taziyelerini tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin eşi Fuat Atila ise 64 yıllık hayat arkadaşına veda ederek cenaze namazı safında en ön sırada yerini aldı. Yeni Malatyaspor kulübü başkanı ve Malatya sivil toplum örgütleri birliği başkanı Adil Gevrek, Malatya Konfederasyon başkanı Aziz Damar, Mastöb yönetiminden başkan vekili Ahmet Güler, Rıka Arıkboğa dernek başkanı Hasan Arıkboğa, Küçükçekmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş, Mastöb yönetiminden Yusuf Canbay, Bayram Kulu,  Malatya İkizpınar köyü dernek başkanı Nevzat Kaya, Eski pütürge belediye başkanı Nejdet Ayaaydın, Hüsükuşağı köyü dernek başkanı Yusuf Usul, Pütürge eğitim vakıf başkanı Nami Korkmaz, Aile dostlarından iş adamı Beyhan Top ve ismini sayamadığımız çok sayıda katılımcı bu özel günde yerlerini aldılar.    Rahmetlinin kızları Gülşen Güler, Gülseren kardeşler ise annelerini göz yaşları ile uğurlarken dostlarının tesellisi ile metanetlerini korudular.Rahmetlinin torunu Caner Atila ise son görevini yaparak babaannesinin naaşı başında nöbetini tuttu. 

Kılınan cenaze namazında haklar helal edilirken açılan ellerde edilen dualarda rahmetlinin ruhuna hediye edildi. Kılınan cenaze namazı sonrası dualarla ebedi istirahatgahı olan yeni Ayazağa aile kabristanına uğurlanarak defin edildi. Defin sonrası taziyeler Pütürge eğitim vakfında alındı. 

Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse'den bu acı günlerinde kendilerini yanlız bırakmayan, telefonla arayan , mesaj atarak acılarını paylaşanlara  teşekkür mesajı yayınladı. Başkan Cihan Akköse mesajında " Rahmetli aile büyüğümüz Hayriye Atila'nın vefatından dolayı bizleri yanlız bırakmayan acımızı paylaşan siz dostlarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz."dedi.