Binler Abdülkadir Badıllı Hocayı Uğurladı

AHA ŞANLIURFA-Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan Abdülkadir Badıllı'nın(Badıllı Hoca), Halil-ur Rahman Camiinde düzenlenen cenaze törenine binlerce insan katıldı.

Cenaze töreninde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Badıllı Hoca’nın Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınan cenazesi Balıklıgöl Yerleşkesindeki Halil-ür Rahman Camii'ne getirilerek, ikindi namazı mütakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazının ardından Badıllı Hoca,  Hz. İbrahim'in makamının yanındaki mezarlığa defnedildi.

 

Türkiye’nin birçok ilinden seveninin ve Şanlıurfalıların katıldığı cenaze töreninde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından cenaze merasimine katılan binlerce vatandaşa yemek ikramında bulundu.

 

Abdülkadir Badıllı (78), dün tedavi gördüğü Ankara'daki Gazi Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

 

ABDÜLKADİR BADILLI

 

1936 yılında Şanlıurfa'ya bağlı Akziyaret nahiyesinin Şeyhzeliha köyünde dünya geldi. Babası Abdurrahman annesi Havvadır. 1953 yılında Bediüzzaman Said Nursi hazretlerini iki üç kere ziyaret etti ve Said Nursi kendisini talebeliğe kabul etti. 1953'ten bugüne kadar risale-i nur hizmetinde hayatına devam etmiştir. Harran Üniversitesi tarafından kendisine fahri doktora ünvanı verilmiştir. Arapça, Farsça, Osmanlıca ve Kürtçe biliyor. Urfa'daki mekânı bir Bediüzzaman arşiv hanesi gibi kullanılmıştır. Sait Nursi'ye ait birçok kıymetli eşya ve bu arada Mevlana Halid-i Bağdadi hazretlerinin de meşhur cübbesi orada bulunmaktadır.