Belediye zabıtaları Koronavirüs yasağına uymayanların ensesinde

Dünya genelinde yaklaşık 200 bini aşkın kişide görülen ve binlerce kişinin ölümüne yol açan Covid-19 yani Coronavirüs ile ilgili Güngören Belediyesi denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Ülkemizi de etkisi altına alın virüs salgını sonrası İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Coronavirüs Tedbirleri” konulu ek bir genelge göndermişti. Genelge ile 16 Mart 2020 saat 24.00 itibariyle tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan ve düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştu. 

BAŞKAN BÜNYAMİN DEMİR TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEYE ÇEKTİ

Coronavirüs Tedbirleri kapsamında Güngören Belediye Başkanı Dr. Mimar Bünyamin Demir, tedbirleri üst seviyeye çekti. Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri gece gündüz Güngören'in dört bir yanını dezenfektanla ilaçlarken, Zabıta Müdürlüğü Ekipleri de denetimlerini sıkılaştırdı. Güngören Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Akgün, 5 ayrı ekip kurdu. Ekiplerin başında bulunan Zabıta Amiri Aydın Arslan ve Sezgin Şahin tek tek iş yerlerini denetledi. Genelgeden haberi olmayan işletmeler uyarılıp iş yerlerinin kapatılması sağlandı.  Coronavirüs salgını kapsamında Güngören zabıta ekipleri ikinci bir emre kadar denetimleri titizlikle sürdürecek.