Bekir Çetin; Herkes Kalbinin Ekmeğini Yer, Kalbi Neyse Bereketide Odur

İnsanların zekat almaya değil, zekat vermeye teşvik eden, Allah'dan zekatını vereceği kadar mal istemesini Öğütleyen iş adamı Kebapcı Çetin Usta Bekir Çetin, Bereket kapılarının açık olmasının sırrını, Kalbiyle ve eliyle vermek olduğunu dile getirdi.

Hz. Muhammed Mustafa S.A.V“Veren el, alan elden daha hayırlıdır. Yardım etmeye, geçimini üstlendiğin kimselerden başla! Sadakanın hayırlısı, ihtiyaç fazlası maldan verilendir. Kim insanlardan bir şey istemezse, Allah onu kimseye muhtaç etmez. Kim de tokgözlü olursa, Allah onu zengin kılar.” Hadisi Şerifi yaşatan iş adamı Bekir Çetin kalbinin kazancını, malından korkmadan dağıtan örnek insan. Gösterişi sevmeyen, haya duyan , ancak bu yazımızla belki okuyucularımızdan en az bir kişinin kalbine nufus edecek, imkanı olup vermesini hissedecek,  kendisini tartarak yaşayıp yaşamadığını sorgulayacak olmasını temenni ediyoruz.

Güngören Köy içinde açtığı restaurantlarla insanlara damak tadı tezzetini sunan Kebakcı Çetin Usta,b Bekir Çetin kazancının kendisine emanet edildiğini, bu bereketin asıl sahiplerinin Allah'ın en çok sevilen kulları olan muhtaç insanlar olduğunu her defasında dile getiriyor. Yıl içerisinde kalbinin sesine göre uzattığı ellerin yanı sıra her Ramazan'da olduğu gibi bu defada ihtiyaç sahiplerinin yanı başında yer alıyor. Zekatını kırk yararak Öğrenci yurtlarına, ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken mutlu olan, heyecanlanan bir isim Bekir Çetin. 

Zekat'ının miktarını hesap ederek  , kendisinin bizzat hazırlattığı, içerisinde hatırı sayılır miktarda bir ailenin bir süre ihtiyacını karşılayacak bir insanın zor taşıyacağı  Ramazan kolilerini  kurmuş olduğu özel ekipleriyle dağıttırıyor.  Yardım dağıtımının başında hiç bulunmazken adaletli dağıtımın gerçekleşmesini sağlamak adına ekiplerine inanırken  zekatı alan ellerinde vicdanına güveniyor. Bizlerde bu Ramazan'da da bir çok kurum ve kuruluş temsilcileri gibi hayırda yarışda görev aldık. Erzak dağıtımı esnasında Neden kendisinin bulunmadığı sorduğumuzda Bekir Çetin " Ben kendime düşen görevi yapıyorum.  Allah'ın vermiş olduğu emaneti sahiplerine ulaştırmaya çalışıyorum. Eğer dağıtıcı arkadaşları suistimal ederek  nefiscilik yapıp bir başkasının hakkına el uzatmasıyla , beni değil kendi ahiretini yakar. "dedi. 

Bizlerde görev aldığımız bu emanet görevini yerine getirirken kendi ahiretimizi yakmamak adına mazlumlara, düşkünlere ulaşmaya, ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu görevin ne kadar ağır olduğunu hissederken Cenabı Allah'ın bizlere vermiş olduğu mallların  hesabını tekrar yapmaya kendimizi tekrar tartmaya vesile oldu.