Bakırköy Adalet elçileri BAKUT'u kurdu, geleceğe dair ŞİMDİ TEDBİR VAKTİ dedi

AHA İSTANBUL - Bakırköy Adalet Sarayı Asrın Felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinde Hayatını Kaybeden Vatandaşları Yargı Mensubu ve Personellerini yapılan törenle yad ettiler.

VİDEOLU HABER

Bakırköy Adliyesi Fuaye Salonu’nda asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar, yargı mensupları ve personelleri için anma töreni gerçekleştirildi. Anma törenine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Alim, Adalet Komisyonu Üyesi Sait Özdemir, Cumhuriyet başsavcı vekilleri, hâkimler, Cumhuriyet savcıları ve adliye personeli katıldı. 

Anma töreni İstanbul Adliyesinde gerçekleşen hain saldırıyı kınayarak başladı. Depremde hayatını kaybeden yargı mensubu ve personeller için 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklâl Marşı okundu. Asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösterimi ile devam eden programda geçen yıl deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan personele teşekkür edildi. “Şimdi Yardım, Şimdi İyilik, Şimdi Birlik Vakti” denilerek yapılan yardım ve destekler anlatıldı.

Bakırköy Adalet Sarayı basın sözcülüğü web sitesinde yapılan etkinlikle ilgili yayınladığı açıklamada "  Depremin yaralarını sarmaya devam ederken Adliyede neler yapabiliriz, üstümüze düşen görev ne sorularına yanıt arayan Cumhuriyet Başsavcılığımız “Şimdi Tedbir Vakti” diyerek bir arama kurtarma ekibi kurulmasına karar verdi ve çalışmalara hız kesmeden başladı.

AFAD akreditasyonu için ilgili kurumlara başvurularda bulunan tam teçhizatlı, tamamı gönüllü 30 kişilik ekipten oluşan Bakırköy Adliyesi Arama ve Kurtarma Timi BAKUT kuruldu ve kendileri sahneye davet edildi.

Konuşmalarını yapmak üzere söz Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz ve BAKUT Ekip Lideri Sayın Dr. Necip SARI’ya bırakıldı. Cumhuriyet Başsavcı Vekilimiz sözlerine İstanbul Adliyesine yapılan saldırıyı kınayarak başladı. “BAKUT tamamı gönüllü 1 Cumhuriyet başsavcı vekili, 2 hâkim, 4 yazı işleri müdürü, 1 polis memuru, 10 zabıt kâtibi, 1 icra kâtibi, 1 teknisyen, 1 infaz koruma memuru, 1 memur, 3 mübaşir, 6 güvenlik personeli, 1 hizmetli, 1 temizlik personelinden oluşuyor.” BAKUT bugüne kadar afet bilinçlendirme, telsiz kullanımı, ip bağlama, ip ve düğümler eğitimi, yangın eğitimi hafif seviye arama ve kurtarma, ilk yardım ve orman yangını eğitimlerini tamamladığını vurgulayarak “Dünyanın tek akredite yargı arama- kurtarma ekibi haline geleceğiz.” dedi. BAKUT’a her türlü desteği, yardımı ve motivasyonu sağlayan Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Hüseyin GÜMÜŞ’e şükranlarını sundu" denildi.

Program sonunda Cumhuriyet Başsavcısı  Hüseyin GÜMÜŞ ve Adalet Komisyonu Başkanı Hazar Turan Alim’e günün hatırası olarak BAKUT şapkası hediye edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından Asrın Felaketi fotoğraf sergisi gezildi.