Aynı Kültürü Paylaşıyoruz

AHA ANTALYA-Rusya Federasyonu'na bağlı federe bir Türk cumhuriyeti olan Başkurtistan’dan Kemer’e tatile gelen Solevava Katerina ve Elena Gariferllina Yörük Parkına hayran kaldı

Kültürlerinin çok benzediğini dile getiren Elena ve Solevava Yörük kıyafetlerini giydiler ve parkın içerisinde doğal yaşamı yaşadılar. Kemer Yörük Parkı Sahiplerinden Cemal Şahin İyicil, misafirlere parkı gezdirdikten sonra yaptığı açıklamada, “ Dünyanın dört bir yanından parkımıza ziyaretler gerçekleşiyor ve Yörük kültürünü burada en doğal haliyle görme şansı buluyorlar. Rusya’nın Türk cumhuriyeti olan Başkurtistan’dan gelen misafirlerimiz den öğrendiğimiz gibi kültürlerimiz ve yaşayışlarımız birbirine çok benziyor” dedi.

Elena ve Solevava yaptıkları açıklamalarda Kemer’de olmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederlerken“ Ülkemizde de sizler gibi aynı kültürü yaşıyoruz. Burada giydiğimiz otantik kıyafetlerin benzerlerini bizde ülkemizde giyiyoruz. Kemer’e ilk defa geldik. Muhteşem bir yer. Burada tatil yapmaktan son derece memnunuz. Bir haftalık tatilimiz boyunca bölgede tarihi ve turistik alanları da geziyoruz. Kemer Yörük Parkını da gezerek, geçmişte yaşanan kültürü burada görme fırsatı yakaladık. Gezerken eski yıllara döndük. Bu arada bu günün anısına eski Yörük giysilerini giyerek bugünü fotoğraflatıp ölümsüzleştirdik ” dediler.


Haber: Halil ÖNCÜ