Aydın Karadağ: Bir Memleket Sevdalısı

Memleketin ücra köşelerinden çıkıp, etkili bürokratik kademelere geldikten sonra, memleketine çevresine kurumuna hizmet etmesi her toplum tarağından sevindirici bir durum.

Her hangi bir köyden çıkıp bürokrat olmayı başarmış bir kişi, Filan komşumuzun oğlu genel müdür, daire başkanı oldu, ben neden olmayayım’ anlayışı bugün kendi köyündeki tüm gençlere, çocuklara bir model olmaktadır. Aydın Karadağ gibi.

Bu yazımda Hemşericiliğin tüm yüreklerde hissedilmesi için çaba gösteren, Yetiştiği koşulların zorluklarını yüreğinin derinliklerinde hep saklı tutan  yaptığı örnek hizmetlerden dolayı gerek kurumu gerek hemşerileri tarafından takdirle karşılanan memleket sevdalısı, İstanbul İETT Genel Müdürlüğünde görev yapan Daire Başkanı Aydın Karadağ’ı sizlere anlatmaya çalışacağım.

Öyle bir memleket bir taraftan bir şeyleri başarmak için siyaset yapmak isteyen engin ufuklu insanların öne engel konulduğu, için yoğun göç veren bir ilden göç eden ve kendi imkânlarıyla eğitimini tamamladıktan sonra devletine dürüstlük ve namus ilkeleriyle hizmet etmek isteyen, devletinin çıkarları uğruna savaşmak isteyen yani bürokrat olmak isteyenlere imkânın verilmediği için en az bürokratı olan bir memleket.

Bu memlekette tüm engellere rağmen bir hemşerimiz dürüst, namuslu, yaptığı işlerle İETT camiasında örnek gösterilen Daire Başkanı Aydın Karadağ önemli bir mevkie gelmesi büyük bir başarı öyküsü diyebiliriz.

Yeni atılımlarıyla kurumda her geçen gün sevilen, sayılan bir hemşerim olarak kendisiyle ne kadar gurur duysam azdır.  

KARADAĞ MEMLEKET SEVDALISI

Bir şehir düşünün ki… Türkiye devletinin Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı, fakat sahipsizlikten temelleri sarsılan, Ekonomik olarak dibe vuran, kadersizliğiyle, gözyaşlarıyla, avunan Ardahan ve ilçeleri o kadar ilgiye, hizmete muhtaç ki Güçlü Siyasiler ve bürokratlar sayesinde bazı sıkıntıları giderilebilir.

Aydın Karadağ’da karınca kararınca,  Kuruma hizmet ederken kazandığı güçlü kimliğiyle, gerek İETT, gerek İstanbul’un birçok belediyesinden Memleketi Ardahan’a, Posof İlçesine, Hanak, Göle, Çıldır ilçesine ve kendisinden talepte bulunan bütün hemşeri belediyelerine Otobüs, Minibüs, Çöp kamyonu, kepçe gibi araç gereçleri göndererek önemli desteklerde bulunuyor.  Posof ilçe Belediyesiyle İstanbul ve Türkiye’de birçok belediyenin kardeş belediye olmasında yoğun çaba gösteren Karadağ, bu sayede Posof belediyesine maddi manevi katsı sağladı. Karadağ, doğduğu topraklara borcunu ödeminin sevincini yaşayan bir hemşerimiz. Bölge belediyelerinin insanlara daha iyi hizmet verebilmesi için elinden geleni yapan Aydın Karadağ’a teşekkür ediyorum.

POSOF DERNEĞİ EN BÜYÜK HİZMETİ ALDI

Memleketin en ücra köşelerinde yaşamış ve zor şartlar altında eğitimini tamamlayabilmiş bir bürokratın, yaşadığı zorlukları bireysellikten çıkartıp, toplumsallığa dönüştürmek için memleketi adına kurulmuş Ardahan ili Posof İlçesi Kültür ve Dayanışma derneğine üye,  Daha sonra bu dernekte elini daha fazla taşın altına koyup Dernek başkanlığı görevini üstlendi. 6 yıllık başkanlığı döneminde, Ardahan ili Posof ilçesi Kültür ve Dayanışma Derneği hemşerileri arasında her türlü dayanışmayı tam anlamıyla sağladıktan sonra Vakıfların bütçesinde gerçekleştirile bilecek faaliyetlere imza attı.

Posof Meslek Yüksek okulu ve öğrenci yurdunun yapımında iş adamı arkadaşları ile büyük katkılar sağlayan Karadağ, ayrıca her yıl artan sayıda ihtiyaç sahibi Posof’lu üniversite öğrencilerine gören öğrencilere burs, Çanakkale, Edirne Konya Mevlana gezileri, üç yıldır masrafları yönetimce karşılanan Posof’ Silahı Rahim gezileri, Ramazan etkinlikleri, imkanlar ölçüsünde ihtiyaç sahibi hemşerilerimize kumanya yardımları, İstanbul’da Tekne turları, gibi yardımlaşma ve dayanışma faaliyetlerinde bulundu. Bu faaliyetleri sayesinde Aydın Karadağ İstanbul’un en başarılı derneklerinin arasında ön sıralarında yerini aldı diyebiliriz.

Kültür çeşitliliğinin gerçek bir mozaik oluşturduğu ülkemizde, her bürokratın yetiştiği kültürden aldıklarını, eğitimiyle birleştirerek oluşturduğu sentezi kendi kültürüne yansıtması önemli bir gelişmedir. İşte Aydın Karadağ’ı Posof Derneği Hıngal’ı unutturmamak için her ay manti ve yöresel yemeklerin tattırıldığı etkinlikler düzenliyor. Hemşerilerinin yakınlaşması, dostluklarının daha ileri gitmesi için önemli katkılar sunuyor.

Bazı birilerinden nemalanan bürokratlar çok şımarmışlar, telefona çıkmamayı üstün marifet sayıyorlar, kapılarını kapatıyorlar, ulaşılamayan adam oluyorlar, vatandaşa “Bugün git yarın gel” diyen anlayışı benimsiyorlar. Bunlara rağmen Defosu olmayan bir kişiliğe sahip İstanbul İçin Ardahan için Posof için hizmet veren Aydın Karadağ var.

Artık eskisi gibi memleket sevdalısı kalmamış. İnsanlar Ülkemiz ve memleketi Ardahan’a kimin faydalı kimin zararlı olacağını biliyor. Çoğu menfaatçi ve paracı olmuş.  Ama Aydın Karadağ’ın yüreğinde koskoca bir Ardahan Posof sevgisi var.

Gülen yüzünü hemşeri ve dostlarından esirgemeyen Aydın Karadağ yüzlerce insana iş bulup yaşamlarına renk kattığı için hemşeri ve dostları kendisini hep takdir ediyor

 Aydın Karadağ; Kimdir

1963 yılında Ardahan'ın Posof ilçesinde doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Kocaeli Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Çalışma hayatına 1987 yılında özel sektörde mühendis olarak başladı. Ardından bir süre fabrika müdürlüğü yaptı. 1995 yılında İETT'ye garaj mühendisi olarak atandı. Sırasıyla Ayazağa ve İkitelli Garaj Müdürlüğü, Raylı Taşıma Daire Başkanlığı, Başkanlık Koordinasyon Şube Müdürlüğü yaptı. Araç Bakım Onarım Daire Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı yapan Karadağ, halen Genel Müdür Yardımcısına bağlı Teknik Danışman olarak görev yapmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır.