'Atığına Sahip Çık' Kampanyası Çığ Gibi Büyüyor

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde faaliyetlerini sürdüren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan “Atığına Sahip Çık” kampanyası, Kartal’da birçok firmanın katılması ile çığ gibi büyüyor.


 

Kampanya kapsamında Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve KVK ile bir araya geldi. Soğanlık KVK binasında gerçekleşen toplantıya; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge, Çöpüne Sahip Çık Vakfı Proje Yöneticileri; Ece Kuray, Oya Güzel, KVK Genel Müdürü Suat Hakan Şentürk, KVK Üretici Yönetimi Direktörü Hande Sıdar ve KVK çalışanları katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda Çöpüne Sahip Çık Vakfı Proje Yöneticileri Ece Kuray ve Oya Güzel yapmış oldukları çalışmaları anlattı. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars da Kartal Belediyesi olarak yapılan projeler hakkında bilgi verdi. 

 

KVK Genel Müdürü Suat Hakan Şentürk yaptığı konuşmada: “Kartal Belediyesi’ne atıkları veriyoruz. Kartal Belediyesi’nin çevre konusundaki çalışmalarını takip ve takdir ediyor, işbirliği yapmak istiyoruz.” dedi. Toplantının sonunda konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan ise “Biz Kartal Belediyesi olarak, birçok proje yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Çevre konusunda herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bu toplantıdaki arkadaşlarımızın çoğu genç. Gençler bu konularda daha duyarlı. Ben KVK’ya bize ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Çöpüne Sahip Çık Vakfı ve Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne de verdikleri bilgilerden dolayı, bizi burada bir araya getirdikleri için teşekkür ediyorum.“ dedi.

 

Proje kapsamında Kartal Belediyesi ve KVK arasında yapılan işbirliği ile KVK tarafından ayrıştırılan atıklar, belediye geri dönüşüm sistemine dahil edilecek.