Asırlık telefonlarla geçmişe yolculuk

Malatya'da ticaretle uğraşan 52 yaşındaki iş adamı Arif Özcan Günay 15 yılda topladığı 10'dan fazla asırlık telefonlarla koleksiyon oluşturdu.

Malatya'da ticaretle uğraşan 52 yaşındaki iş adamı Arif Özcan Günay 15 yılda topladığı 10'dan fazla asırlık telefonlarla koleksiyon oluşturdu.

Bir tanesi 100 yıllık olmak üzere 10'dan fazla telefondan oluşan koleksiyonu daha da çoğalma gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Günay, asırlık telefonları ofisinde oluşturduğu bir alanda muhafaza ettiğini belirterek" Antikaya ve teknoloji olan merakım yıllar önce başladı.

Babamın Malatya'da PTT Müdürlüğü yaptığı dönemlerde santrallar içerisinde büyüdük, o zamanlardan bir merak sardı beni.Yakın çevremde gördüğüm, telefonları toplamaya başlayarak ofisimde bunlara bir yaparak sergilemeye başladım.Bu telefonlarla geçmişi hatırlıyorum,bu telefonların son dönemlerine yetiştik,konuştuk.Gelecek nesillerin bunları tanıması için dedeleri ,bürokrasi nasıl görüşme yapmış bunları ileriye dönük gençlerimizin de tanıması için böyle bir koleksiyon oluşturmaya başladım.

Şuan elimde 10'dan  fazla telefon var.Dostlarımda da varsa bana ulaştırabilirler bunları bir ticari meta olarak görmüyorum.Geri vermek üzere geçici olarak iş yerlerinde ve açılışlarda dekor olarak kullanılmak amacıyla emaneten verebilirim. Makinalarımız dan bir tanesi 100 yıllık geçmişe diğerleri ise 60 ile 70 yıllık bir geçmişe sahip,manyetolu telefon deniyor bunlara koleksiyonu daha da çoğalma gayretindeyim " diye konuştu

HABER:KAZIM ERAYABAKAN