Arel Üniversitesi'nde Arbede

AHA İSTANBUL-Başkan Kerimoğlu,Türkiye'de Demokrasi Seçenlerin Seçtiklerinin Seçilmesiyle İşliyor

Arel Üniversitesi Öğrenci Konseyinin Tepekent Yerleşkesinde düzenlediği Yerel Yönetimler ve Demokrasi konulu söyleşiye Küçüçkçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ile katılan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu Türkiye’de demokrasinin sadece mahalle muhtarlıkları seçimlerinde yaşandığını diğer tüm seçimlerin seçenlerin seçtiklerinin seçilmesiyle gerçekleştiğini ifade etti.

 

Doç. Dr. Tolga Türker’in yönettiği söyleşide öğrencilere hitap eden Başkan Kerimoğlu şunları söyledi: Yerel ve genel yönetimlerde gerçek anlamda demokrasinin işlediği tek seçim muhtarlık seçimleri.  Sadece muhtarlık seçimlerinde herkes kendi özgür iradesiyle aday olabiliyor . Bunun dışında seçimlere kurumsal kimlik adı altında girilmek zorunda. Dolayısıyla gerek belediye seçimleri gerekse milletvekili seçimleri, seçenlerin seçtiklerinin seçildiği bir seçim oluyor. Mensubu olduğum partinin bunu yıkmak için fermuar sistemiyle attığı adımları destekliyorum ve daha da ileriye götürülmesini temenni ediyorum. Demokrasinin arkasından dolanarak liderlerin gösterdiği adayları doğru bulmuyorum. Türkiye’de demokrasinin sağlanabilmesi için doğrudan adayların seçilmesi ve barajın düşürülmesini olmazsa olmaz olarak görüyorum. Önseçim ve çarşaf liste ile seçimlere girilmesi ; ayrıca siyasi partiler yasasında yeniden düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

 

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu , yüzyıllar sonra Bakırköy’de konuşulacak işler yapmak istediğini belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti: Bakın Büyük İskender’e , Napolyon’a, Washington’a, Lincoln’a, Deli Petro’ya hepsinin ortak noktası askeri ve siyasi deha olmalarının yanı sıra arkalarında bıraktıkları kentlerdir. Siyasi kişi aynı zamanda kent kurabilmelidir. Biz Bakırköy’de kent ruhunu koruyarak , kente estetik olarak dokunarak  yüzyıllar sonrası da konuşulacak işler yapmak istiyoruz. Bizim asli görevimiz kentin ormanlarına, parklarına, sahillerine ve çağdaş kent yaşamına sahip  çıkmaktır. Buradaki gençlerin yeşile, meydana, kamusal alanlara ve özgürlüklere  nasıl sahip çıktığını  gezi eylemlerinde  gördüm. Bu da beni fazlasıyla umutlandırıyor.

 

ÜNİVERSİTEDE ARBEDE

 

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in belediyelerin bütçeleri üzerine konuşma yaptığı sırada bir öğrencinin, “  Bütçenizi halka hizmet olarak mı yansıtıyorsunuz yoksa  mensup olduğunuz partinin yaptığı gibi sizde ayakkabı kutularına aktarıyorsunuz” sorusu üzerine bir anda salon karıştı ve söyleşiyi düzenleyen öğrenci konseyi üyeleri konuşmayı yapan öğrenciyi ve onu destekleyen protestocu grubu  itiş kakışlar arasında salondan çıkarttı.

 

BAŞKAN KERİMOĞLU,”ÜNİVERSİTELER HOŞGÖRÜNÜN MERKEZİDİR”

 

Ortamın gerilmesi üzerine söz alan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun  ,”Lütfen arkadaşlar, üniversiteler ;  birlikte yaşamın, hoşgörünün ve farklı düşüncelere saygının merkezidir.  Sizleri sükunete davet ediyorum” sözleriyle salon sakinleşti ve söyleşi kaldığı yerden devam etti.