ALPER ACİL YARDIM BEKLİYOR

9 yaşındaki oğlunun beyninde su toplanan ve eski sağlığına kavuşması için acilen ameliyat edilmesi gereken baba hayırseverlerin yardım ve desteğini bekliyor. Baba Hasan Alper hayırseverlere seslenerek; 'benim gücüm oğlumun tedavisini yaptırmaya yetmiyor. Oğluma ve bize bir yardım eli uzanmasını bekliyorum' dedi.

İstanbul’da ikamet eden Akgün ailesinin 9 yaşındaki çocukları Alper, Malkara ikamet eden halasını ziyareti sırasında aniden fenalaştı. Önce Malkara Devlet Hastanesi’ne oradan Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Hasan Alper Akgün’ün ameliyata kadar geçecek sürede kullanması gereken ilacı tedarik etmekte güçlük yaşadığını kaydeden baba Selahattin Akgün, hayırseverlerden yardım istedi.

Baba Akgün, “Oğlum rahatsızlandı. İlacı var ve yurt dışından getiriliyor. Doktorlar beyninde su toplandığını söylediler. Ameliyat edilmemesi durumunda sakat kalabileceğini ameliyat olması durumunda ise top bile oynayabilecek hale geleceğini söylediler. Kendim gündelik yevmiye ile hamallık yapıyorum, ona da iş çıkarsa gidebiliyorum. Beni maddi durumum oğlumun tedavi masraflarını karşılamaya yetmiyor. Zaten yeşil kartlıyım, devletimiz bazı masrafları karşılıyor. Ancak ilaç yurt dışından geldiği için devlet desteği tamamını kapsamıyor. Oğlumun sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması gerekiyor bunun için de geçecek sürede yurt dışından getirilen ilacı kullanması gerekiyor. İlacı kullanması durumunda iyileşiyor, ilacı kullanamadığı zamanlarda ise hastalanıyor” dedi.

Bu konuyla ilgili olarak hayırseverlerden yardım isteyen baba Hasan Akgün, “Oğlumu şuanda İstanbul’a Çapa Tıp Fakültesi’ne sevk ettiler. Kardeşimin yardımıyla oğlumu İstanbul’daki hastaneye götüreceğim. Benim gücüm oğlumun tedavisini yaptırmaya yetmiyor. Oğluma ve bize bir yardım eli uzanmasını bekliyorum” diye konuştu.

Haber: Abdurrahim Yıldırım