Akçadağlılar Baz İstasyonundan Rahatsız

AHA MALATYA- Akçadağ Aktepe Mahallesinde Toki konutları yanında bulunan iki operatöre ait Baz istasyonlarından hem Toki sakinleri, mahalle sakinleri rahatsızlıklarını ciddi bir şekilde belirtiyorlar.

Daha önce Akçadağ’da gündeme gelen Baz istasyonlarının taşınmasını isteyen Toki sakinleri yetkililerin bu konuya olan ilgisizliklerinde şikayetçi olmakla beraber, İki firmaya ait Şebekenin mevcut yerden kaldırılıp uzak bir mesafede olmasını istiyorlar.

Aktepe Mahallesi sakinleri konuya ilişkin zamanında imza topladıklarını belirtirken “ Biz daha önce mahalle sakinleri ile görüşüp imza toplamıştık. Bu baz şebekelerinin Akçadağ’ın en yoğun olduğu  Toki yerleşkesinden taşınarak ilçe dışında başka bir yere götürülmesini istedik. Fakat bizlerden Emsal teşkil eden bir durumun olup olmadığı sormuşlardı. O zaman herhangi bir çözüme gidilemedi. Yetkililerimiz bu konuya ilgisizlikleri anlaşılıyor fakat biz Ailemizle Balkonda bile oturmaya çekinir olduk. Baz istasyonlarının evlerimize uzaklığı 90 ile 200 metre arasında değişen bir mesafede ve insan sağlığını olumsuz etkilemesi gayet normaldir”.



YARGITAY’DAN EMSAL KARAR ÇIKTI

Yargıtay, baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması yönündeki yerel mahkeme kararını onadı. Baz istasyonları şehir dışına taşınacak



Dava Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılmıştı. 

Baz istasyonunun radyasyon yaydığı iddiası ile açılan davada mahkeme kaldırılması yönünde karar vermişti.

Temyiz edilen kararı görüşen Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, baz istasyonlarının ''uzun zaman diliminde insan sağlığına zarar vereceği, insanların psikolojik yapısında tedirginlik ve ümitsizlik yarattığı, bu nedenle şehir dışına çıkarılması'' gerektiğine ilişkin kararı oy çokluğuyla onadı. 



Bu emsal karar ile birlikte Akçadağ Aktepe mahallesi sakinleri konuyu emsal göstererek, Vatandaşın sağlığını olumsuz etkilediği gerekçesiyle dava etme hakkına sahip olabilir.



HABER- OĞUZHAN KARACA