Adem Yavuz Özata ebediyete dualarla uğurlandı

AHA İSTANBUL - Geçirdiği kalp krizi sonucu 40 yaşında hayatını kaybeden Adem Yavuz Özata için gözyaşları sel oldu.

Aslen Sivas Suşehrili  olan Adem Yavuz Özata sevenlerini gözyaşlı geride bırakarak hakka yürüdü. 40 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda eden Adem Yavuz Özata için Bağcılar molla Gürani Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı öncesi rahmetlinin sevenleri saflarda yer alırken cami avlusu tıka basa dolu. Evlat acısı yaşayan baba Gönüllü Özata ve rahmetlinin kardeşleri Erol Fatih özata cami avlusunda taziyeleri tek tek kabul ettiler. Rahmetlinin amcaları Abdul ,Mehmet , Hüseyin Özata ve Bağcılar önce Gençlik Spor Kulübü Başkanı İlhami Özata diğer kuzenleri musalla taşında yatan rahmetlinin naaşı başında biran olsun ayrılmayarak acılarını paylaşanların taziyelerini kabul ettiler. Rahmetli Adem Yavuz Özata Ahali sanat tiyatro okulu'nda öğretmenlik yaptığından rahmetlinin öğrencileri ve meslektaşları gözyaşlarıyla son veda da yerlerini aldılar. 

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü imamı Mehmet Kocabaş tarafından kıldırılan Cenaze namazında haklar helal edilirken Semaya açılan eller de edilen dualar rahmetlinin ruhuna hediye edildi.

Kılınan cenaze namazı sonrası rahmetlinin naaşı omuzlarda dualarla ebedi istirahatgahı olan  olan Habibler yayla mezarlığına uğurlanarak defnedildi. Defin sonrası taziyeler Sivas Suşehri geminderesi derneği'nde kabul edildi. 

Rahmetli Adem Yavuz Özatanın sahne arkadaşlarından Murat Yeşilyurt rahmetliyi kelimelerle tarif ederken " Çocukla çocuk olan birisiydi Çocuk tiyatrosu öğretmeniydi. Dizilerde de oynadı. Çocuklara iyi sabır gösteren bir isimdi. Böyle bir insan görmedim çocuklar onun arkadaşıydı." Derken uzun yıllardır sahnede beraber terdöken bir isim olan Aydın Kılıçaslan ise " uzun yıllar sahnede evli çifte oynadık. Acı çeken kadın şiddet uygulayan sahnede bir isim olarak anılırdı. Ancak Melek kalpli bizim için kötü adamdı. Çok naif içi dışı bir insandı." diyerek rahmetliyi  kelimelerle tarif etmenin zor olduğunu dile getirdi.