8 Bin Tl Dolandırıldığını 12 Gün Sonra öğrendi

AHA ELAZIĞ-Elazığ’da kredi kartının limitinin dolduğunu alışveriş yaparken tesadüfen öğrenen işçi Sultan Murat Çelik; bankada ekstre çıkarınca tam 12 gün önce İstanbul’da internet üzerinden 8 bin lira dolandırıldığını anladı.

Kartının sıfırlandığından 12 gün sonra tesadüfen haberinin olmasına şaşıran işçi Çelik; bankadan kendisine onay kodu veya bildirim mesajı gelmemesine anlam veremedi. Savcılığa başvuran Çelik; borcun asgarisini dahi ödeyecek gücünün olmadığını söyledi.

Kağıt Fabrikası’nda işçilik yapan Sultan Murat Çelik; “Perşembe günü kart mağduru olduğumu öğrendim. Savcılığa başvurdum. Perşembe günü alışveriş yapmak için bir telefon bayiine girdim. Ufak bir telefon almak için kartımı verdim. Kartımda limit olmadığını söylediler. Hemen bankaya gittim. Bankayla görüştüğümde bana bir ekstre çıkardılar. Ekstrede internet üzerinden İstanbul’da bir mağazadan 8 bin liraya yakın bir alışveriş yapıldığını ve 280 liralık da telefon faturası yatırıldığını söylediler. Bunları ben gerçekleştirmediğimden dolayı savcılığa başvurdum. Şu anda bankadan ve savcılıktan haber bekliyorum.” dedi.

Kartından 8 bin liralık alışveriş yapıldığını ve limitinin sıfırlandığını tam 12 gün sonra tesadüfen öğrendiğini anlatan Sultan Murat Çelik; “Banka yetkilileri ekstremin ayın 13’ünde dolacağını o tarihe kadar bir netice çıkacağını söyleyen banka yetkilileri, netice çıkmazsa ödemem gerektiğini söylediler. Normalde yüksek meblağda bir alışveriş olduğu zaman bankanın bir onay kodu veya bildirim mesajı yollaması lazımdı. 8 bin liralık alışveriş yapıldığı halde bana ne onay kodu ne de bildirim mesajı gelmedi. İkisinden de haberim olmadı. En son alışveriş yaptığımda kredimin bittiğini bankadan öğrendim. Alışverişlerin hepsi İstanbul’da olmuş. İstanbul’da bir mağazasına her teki 990 lira olmak üzere iki gün arayla hepsi tek çekim halinde alışveriş yapılmış. 25 ve 26 Mayıs tarihlerinde çekimler yapılmış ve ben 5 Haziran’da alışverişe gittiğimde kredi kartımın limitinin olmadığını tesadüfen öğrendim.” şeklinde konuştu. 


Geçtiğimiz günlerde Elazığ’da aynı yöntemle 4 bin 300 lira dolandırılan acil servis doktoru Fatih Mehmet Bayram’ı hatırlatan işçi Murat Çelik; borcun asgarisini dahi ödeyecek gücü olmadığını söyleyerek yetkililere şöyle seslendi:

“Bundan bir hafta önce Elazığ’da bir doktorun da başına aynı olay gelmişti ve neticede bir hafta sürmeden benim başıma aynı olay geldi. Bunda özellikle banka yetkilileri ve yukarı kademedeki yetkililerin bu konuya bir önlem almalarını, müşterilerinin mağduriyetini önlemek için konuya eğilmelerini istiyorum. Bugün Elazığ’da bizim başımıza geldi ama ülke çapında nice insanların canı yanıyor ama benim maddi gücüm belli. Benim bunu ödeyecek gücüm yok.”dedi.





Elazığ/ Arzu Akın