6'ncı Edebiyat Mevsimi başlıyor

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Edebiyat Mevsimi'nin 6'ncısı 20 Aralık Cumartesi günü başlıyor. 25 Aralık'a kadar sürecek program Sultanahmet'teki Kızlarağası Medresesi'nde gerçekleştirilecek.


“Savaş ve Edebiyat” temasının işleneceği Edebiyat Mevsimi 6 gün sürecek ve edebiyat dünyasının tanınmış 60 şair ve yazarı konuşmalar yapacaklar. 20 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak oturumlar 25 Aralık’ta ödül töreni ile son bulacak. ‘Savaş ve Şiir’ başlıklı oturumla 20 Aralık Cumartesi günü başlayacak etkinlikler; ‘Savaş ve Roman’, Soğuk Savaş Etkileri ve Popüler Kültür’, Savaş ve Propaganda’, Savaş Hatıratları’, Savaş ve Folklor’, Savaş ve Hikâye’, ‘Günümüz Savaşları ve Edebiyat’ başlıklı oturumlarla 5 gün boyunca devam edecek.

 

EDEBİYAT MEVSİMİ’NE HERKESİ DAVET EDİYORUZ

Kızlarağası Medresesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Öztürk, “TYB olarak her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Edebiyat Mevsimi’nin bu yıl 6’ncısını düzenleyeceğiz. Bu sene temamız ‘Savaş ve Edebiyat’ olacak. Savaşın edebiyata yansımalarını ele alacağız. 6 gün sürecek programda fikirleriyle ışık tutan şair ve yazarlarımızı dinleyeceğiz. Tüm edebiyatseverleri bu programımıza davet ediyor ve bekliyoruz” dedi.

 

60’A YAKIN KONUŞMACI

Altı gün sürecek olan Edebiyat Mevsimi’nde 60’a yakın konuşmacı olacak. Bazı isimler şöyle: Mehmet Aycı, Recep Garip, Doç. Dr. Özlem Fedai, Şeref Akbaba, Prof. Dr. M. Fatih Andı, Yard. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan, Hakkı Özdemir, Mahmut Bıyıklı, Adem Turan, Ahmet Edip Başaran, Aykut Nasip Kelebek, Abdullah İlhan, Âdem Özbay, Bülent Parlak, Ercan Yılmaz, Hüseyin Emin Öztürk, Hüseyin Karaca, İsmail Göktürk, Nurettin Durman, Özcan Ünlü, Sadettin Kaplan, Sıddık Ertaş, Şakir Kurtulmuş, Yağız Gönüler, Yunus Emre Altuntaş, Yusuf Dursun, İrfan Çalışan, Cihan Aktaş, Seyfeddin Ünlü, Prof. Dr. Ali Satan, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Bünyamin Yılmaz, Abdülhamit Güler, Hasan Âli Yıldırım, Bedir Acar, M. Davut Göksu, A. Ali Ural, Ali Ayçil, Yard. Doç. Dr. Halil Ersin Avcı, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, D. Mehmet Doğan, Prof. Dr. Ali Aslan, Ercan Yıldırım, Doç. Dr. Recep Çelik, Hüseyin Akın, Ali Haydar Haksal, Sadık Yalsızuçanlar, Cemal Şakar, Muzaffer Doğan, Doç. Dr. Ferhat Aslan, Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel, Nurettin Albayrak, Mustafa Özçelik, Mehmet Sabri Genç, Celal Fedai, Yıldız Ramazanoğlu