1. Malatya kayısı Festival kapanışında Mehmet Balaban rüzgarı esti

AHA İSTANBUL - İstanbul 1. Malatya Kayısı festivali çoşkulu bir finalle 4 Muhteşem gün sonunda son buldu.

İstanbul'da 4 gün devam eden MADEF Malatya dernekler Federasyonu Başkanlığı tarafından organize edilen 1.  Malatya kayısı festivali muhteşem final ile son buldu. 4 gün boyunca Malatyalı sanatçıların türküleri gönüllerde yankılanırken , Malatya'nın lezzetleri festival alanında kurulan stantlarda damak tadınada hitap etti.  Festival alanını dolduranlar halaylarla  kendinden geçtiler. Çok sayıda  sanatçının sahne aldığı festivalin sunuculuğunu 4 gün boyunca radyo TV program yapımcısı Ali Biricik ve Serkan Lama yaparken son  gecenin finalinde Mehmet Balaban'ın türküleri ve sahne performansı festivalin kapanışına damgasını vurdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde kimileri cep telefonuyla o anı kayıt altına alırken kimileri de pistlerden inmeyerek söylenen şarkıların nağmelerine kaptırarak halaylar çektiler. 

Malatyalılar stantlarda misafir perverliklerini bir kez daha gösterip festival alanına gelen her vatandaşa izzet, ikramda adeta birbirleriyle yarıştılar. 

Malatya dernekler Federasyonu Başkanı Yılmaz Durmuş festival kapanışında 4 gün süren ve 10 binlerce kişinin  katıldığı festivale emeği geçenlere herkese teşekkür etti. Başkan Yılmaz Durmuş" İstanbul'da yaşayan Malatyalılar olarak yaptığımız organizasyonlarla tarih yazıyoruz.  Malatya dernekler Federasyonu olarak Yenikapı ruhunu her yer yaşadığımız gibi bu yılda Bağcılar'da 1.Malatya kayısı festivali ile bir ilke daha imza attık. Geleneksel hale getirdiğimiz Yenikapı Malatya festivali yanı sıra artık İstanbul'da Kayısı festivallerimizle birlik beraberliğimizi örnek gösterip tüm dünyaya bir kez daha haykıracağız. Bağcılar'da  düzenlediğimiz 1. Malatya Kayısı festivalinde 4 gün boyunca  50 tona yakın dalından koparılmış yaş kayısı satılırken, tonlarcada kurutulmuş ürünler vatandaşların ilgisi ile tüketildi. On binlerce insan fuar alanında ayrılmadı. Bizleri yalnız bırakmayan, başta Bağcılar belediye başkanımız Lokman Çağırıcı ya verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Festival boyunca festival alanında bulunan sanatçılarımıza, milletvekillerimize, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimize, iş adamlarımıza, esnaflarımıza, Madef yönetim kuruluna, Gençlik kollarına ve kadın kollarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum."dedi.