• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. YEREL HABERLER
  3. Adıyaman Hayvancılık Sektörü çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi Yayınlandı
YEREL HABERLER
22 Temmuz 2014 - 13:53

Adıyaman Hayvancılık Sektörü çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi Yayınlandı

Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü tarafından 22 Nisan 2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında gerçekleştirilen Adıyaman hayvancılık sektörünün sorunları ve çözüm önerilerinin tartışıldığı “Adıyaman Hayvancılık Sektörü Çalıştayı”nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

YEREL HABERLER
22 Temmuz 2014 - 13:53
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Adıyaman Hayvancılık Sektörü çalıştayı’nın Sonuç Bildirgesi Yayınlandı
Çalıştay hayvancılık sektörü tarafından yoğun ilgi görmüş ve interaktif olarak sorunlar ortaya konularak çözümler masaya yatırıldı ve yapılan değerlendirmelerde aşağıdaki konular dile getirilmiştir:
1. İldeki kesimhanelerin yetersiz kaldığı, bu bağlamda kesime ilişkin tesislerin artırılması gerektiği belirtilmiştir.
2. Kaliteli ve verimli üretim için organize hayvancılık bölgesinin oluşturulması tartışılmış ancak bu önerinin uygulanabilirliğinin salgın hayvan hastalıkları nedeniyle sakıncalı olduğu çünkü organize bölgede bir işletmede görülecek hastalığın organizede bulunan diğer işletmeleri de etkileyeceği belirtilmiştir.
3. Hayvancılık kapsamında çobancılığın artık rağbet görmediği, bu konuda eğitim çalışmalarının yapılması gerektiği ifade edilmiştir.
4. Küçükbaş hayvancılıkta en büyük sorunun meraların kullanılamazlığının olduğu belirtilmiş mera kanununun bu sorunların üzerinden gelecek şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtilmiştir.
5. Üniversite ve hayvancılık sektörünün ortak çalışmalarda buluşmasının önemi belirtilmiştir. İlimiz hayvancılık sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının Üniversitemiz Kahta Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü tarafından karşılanabilirliğinin önemi belirtilmiştir.
6. Hayvancılıkta bilimsel besleme yöntemlerinin kullanılmasının gerekliliği vurgulanmış ve bu konuda ilimiz hayvancılık sektörü temsilcilerinin Kahta Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü öğretim elemanlarından istedikleri zaman destek alabilecekleri belirtilmiştir.
7. Kanatlı sektörünün Adıyaman İlinde tek bir işletme tarafından temsil edildiği ve bu sektörün başka işletmeler kurularak geliştirilmesi gerektiği belirtilmiştir. Ayrıca kanatlı sektörünün yem teminini civar illerden karşılıyor olmasının yem maliyetini arttırdığı ve ilimizde kanatlı sektörüne de hitap edecek yem fabrikası ihtiyacının olduğu belirtilmiştir.
8. Hayvancılıkta maliyetin % 70’ini oluşturan yem masraflarının karşılanmasının güçlüğünden bahsedilmiştir. Yem bitkilerinin yetiştirilmesi için sulak olmayan tarım arazilerinin sulanabilir tarım arazilerine dönüştürülebilmesinin hayvancılık için çok önemli olduğu ve bu konuda DSİ ile irtibata geçilmesi gerektiği belirtilmiştir.
9. Bölgeye uygun alternatif yem bitkilerinin tespiti ile yem maliyetlerinin düşürülebileceği belirtilmiştir.
10. Tarım bakanlığı tarafından yapılan hayvancılık desteklerinin daha etkin ve kolay kullandırılmasının gerekliliğinden bahsedilmiş bu konuda bürokratik işlemlerin ve prosedürlerin en aza indirilmesinin gerekliliği belirtilmiştir.
11. Hayvansal ürünlerin markalaşma ve patent uygulamalarına gerekli önemin verilmesinin gerekliliği belirtilmiştir.
 
SERCAN SAKAR/ADIYAMAN
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Trabzon dernekleri of Uğurlu derneğinde gövde gösterisi yaptılar
Cihan Akköse
Cihan Akköse " 6 Nisan'ı Başkanlar günü ilan ediyoruz "
Afşin Belediyesine İki Ödül
Afşin Belediyesine İki Ödül
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Tarih Yazan Malatya Günlerinden dolayı Yılmaz Durmuş'dan teşekkür mesajı
Son Haberler
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Bersez Kadın Sıra Gecesi Topluluğu'ndan Akbaba Haber Ajansı'na Ziyaret
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına Uğurlandı
Güngören'de İki Acı Kayıp: Aynur Sayalgı ve Ayten Gürbüz Son Yolculuklarına...
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
İstesob Başkanı Mesut Şengün'e Güngören'de Tam Destek
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Başkan Güvenç, “hiçbir Zulüm Baki Olmaz”
Başkan Güvenç, “hiçbir Zulüm Baki Olmaz”

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim