• Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • YEREL HABERLER
  • POLİS-ADLİYE
  • İSTANBUL
  • GÜNCEL
  • SİYASET
  • KÜLTÜR SANAT EKONOMİ - İŞ DÜNYASI EĞİTİM SAĞLIK SPOR
  • Ara
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Adıyaman
  3. 2. Uluslararası Çevre Ve Ahlak Sempozyumu Sona Erdi
Adıyaman
27 Ekim 2014 - 16:24

2. Uluslararası Çevre Ve Ahlak Sempozyumu Sona Erdi

AHA ADIYAMAN-Adıyaman Üniversitesi, Çevre Vakfı, Akademik Platform ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’nin (ÇEKUD) birlikte düzenlediği “2. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu” Dünya’nın çeşitli yerlerinden gelen öğretim üyelerinin sunumunun ardından sona erdi.

Adıyaman
27 Ekim 2014 - 16:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
2. Uluslararası Çevre Ve Ahlak Sempozyumu Sona Erdi
Cuma günü Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’ndaki açılış programı ile başlayan ve Fen Edebiyat Fakültesi Binası’nda devam eden sempozyumda 5 farklı salonda Dünya’nın farklı ülkelerinden gelen akademisyenler 140 sunum yaptı. Çevre ve ahlak konusunun çeşitli yönlerden ele alındığı sempozyumda, akademisyenler yeraltı suyundan, katı atıklara ve çevre konusunun dini boyutuna kadar birçok alanda fikir alıverişinde bulundu. Koordinatörlüğünü Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet PINARBAŞI’nın yaptığı sempozyumda akademisyenler bir araya gelerek, yeni arkadaşlıklar, yeni dostluklar kurarak çevre konusunda birlikte çalışma kararı aldı.

Adıyaman Üniversitesi’ne ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’ne (ÇEKUD) teşekkür eden Kırgızistan’lı Dr. Mırlan CHYUYBAEV  Kırgızistan ile Türkiye son zamanlarda siyasi, kültürel, bilimsel ilişkilerini geliştirdiğini ifade ederek bu sempozyumun da iki ülke arasındaki gelişmelere hizmet edeceğini belirtti. Dr. Mırlan CHYUYBAEV şöyle konuştu: “Tabi son zamanlarda ekonomi, üretim çok geliştiği için tabii olarak çevre, ekoloji konuları gündeme gelecektir. Bana burada sempozyum çok faydalı oldu. Çünkü Dünya’dan, Türk Dünyası’ndan gelen birçok akademisyenle tanışma fırsatını buldum. Onlarla sıkı ilişkiler kurarak bundan sonra ortak çalışmalar yapmak için planlar yaptık. Adıyaman Üniversitesi’nin misafirperverliğini ayrıca vurgulamak isterim. Bu organizasyonun çok yüksek seviyede geçtiğini söyleyebilirim. Elbette benim akademik, bilimsel çalışmalarım için de çok katkısı olmaktadır. Gördüğüm kadarıyla Adıyaman Üniversitesi genç bir üniversite ve gün geçtikçe gelişen bir üniversite ve ben de üniversite camiasına, öğrencilerine başarılar diliyorum.”

Bu sempozyumun birçok açıdan büyük faydaları olduğunu ileten ve bu sempozyumu düzenledikleri için Adıyaman Üniversitesi’ne, Çevre Vakfı’na, Akademik Platform’a ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’ne teşekkür eden Kazakistan’lı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sherzohon MAHMUDOV; “Elbette ki temiz çevreyi, tabiatı gelecek nesillere bırakmak biz büyüklerin en büyük görevidir. İki gündür bildirileri dinliyorum, çok geniş kapsamda çeşitli konularda bildiriler sunulmaktadır. Bu sempozyumdaki bildiriler, çalışmalar, organizasyon çevreye olan duyarlılığın ne kadar yüksek olduğunu göstermektedir. İki gündür bu bildirilerde çevre ile ilgili, ahlak ile ilgili sorunlara şu anda teorik olarak daha sonra uygulamalı olarak birçok çözüm yolu gösterecektir.” dedi.

Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Turan ATILGAN ise Adıyaman Üniversitesi ve paydaşlarının yaptığı bu sempozyumu çok faydalı bulduğunu belirterek sempozyumun konu ve mekan seçiminde başarılı olduğunu ifade etti. Prof. Dr. ATILGAN “Girdiğimiz toplantılarda paylaşılan bilgiler çok ciddi bir bilgi birikimi oluşturdu. Akademisyenlerin birbiri ile paylaşmasını da çok önemli buluyorum. Bu sempozyuma katılarak Adıyaman Üniversitesi’ni, Adıyaman’ı tanımaktan çok memnunum, yeni arkadaşlıklar gördük, yeni dostluklar kurduk. Bu sempozyumun ve başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Bugün sunum ve bildirileri sona eren 2. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu’nun katılımcıları Adıyaman’ın tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdikten sonra Adıyaman’dan ayrılacak. 
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Adıyaman emniyeti Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer için yas tutuyor
Adıyaman emniyeti Kamuran Üçgül ve Gökhan Özer için yas tutuyor
Adıyaman'da terör örgütü ait yaşam malzemesi ele geçirildi
Adıyaman'da terör örgütü ait yaşam malzemesi ele geçirildi
Salıcı: Hyundai Otomotiv 60 gün içinde Adıyaman'da hizmete başlayacak
Salıcı: Hyundai Otomotiv 60 gün içinde Adıyaman'da hizmete başlayacak
AFAD, kayalıklarda mahsur kalan keçileri kurtardı
AFAD, kayalıklarda mahsur kalan keçileri kurtardı
Son Haberler
"İş Adamı Mahmut Çalık Son Yolculuğuna Uğurlandı"
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Burak Ekici ve Sinem Demiral Dünya evine girdi
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Kahramanoğlu İnşaat Güngören’in Geleceğine İmzasını Atıyor
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba,
Eğitimci Yazar Abdurrahman Ensari'den Başkan Mustafa Akbaba, "Haykırıyorum,...
AKON'dan İTÜ'ye Bilimsel İş Birliği ve Proje İstişare Ziyareti
AKON'dan İTÜ'ye Bilimsel İş Birliği ve Proje İstişare Ziyareti
Denizli İl Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor.
Denizli İl Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor.

Ana Sayfa
ABONELERİMİZ
GENEL
YEREL HABERLER
POLİS-ADLİYE
İSTANBUL
GÜNCEL
SİYASET
KÜLTÜR SANAT
EKONOMİ - İŞ DÜNYASI
EĞİTİM SAĞLIK
SPOR
Köşe Yazarları
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • ABONELERİMİZ
  • GENEL
  • GÜNCEL
  • İSTANBUL
  • KÜLTÜR SANAT
  • POLİS-ADLİYE
  • SİYASET
  • YEREL HABERLER
  • Köşe Yazarları
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • ABONE VE REKLAM TARİFELERİ
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.

Yazılım: Tumeva Bilişim