Zeytinburnu, Kütüphaneler Haftasında, Mimar Süleyman Uluocak'ı Alkışladı

İstanbul Zeytinburnu İlçesinde sosyal, kültürel ve siyasi konumda renkli ve hareketli kişiliği olan Mimar Süleyman ULUOCAK, mezunu olduğu Nuripaşa İlkokulu'ndan sonra bu kez de 1979 yılında mezunu olduğu Abdülhak Hamit Ortaokulu'na mükemmel bir Z Kütüphane yaptı.

Nuripaşa İlkokulu, Abdülhak Hamit Ortaokulu, İhsan Mermerci Lisesi, Yıldız Teknik Üniversitesi( 1988) mezunu Mimar Süleyman ULUOCAK mezun olduğu okulların idarecileri ile her zaman çalışmalarda bulunan Mimar ULUOCAK,bunun en güzel örneği de Kütüphaneler Haftası'nda büyük bir katılımla nezih bir açılış ile mezunu olduğu ilkokuldan sonra, ortaokula da muhteşem bir kütüphane yaptırmasıydı

Mimar ULUOCAK’ın açılışta ”Eğitime ,daha büyük katkı sağlamak için çaba sarf edeceğim “ demesi büyük alkış aldı..

. Okul Müdürü Haşim ALBAYRAK ve yardımcıları, öğretmen ve öğrencileri yanı sıra Okul Aile Birliği Başkanı Banu Apaydın BİRGÜL ve yönetiminin muhteşem ev sahipliği yaptıkları kütüphane açılışına, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan TURAN, 21 - 22 ve 23. Dönem Milletvekili Ünal KACIR, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İSKENDEROĞLU, Zeytinburnu Milli Eğitim İlçe Şube Müdürleri Necip Fazıl POYRAZ ve Şahabettin KIRDÜK, Belediye Kültür Müdürü Emrullah YALDIZ, Demokrat Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Servet HACIAHMETOĞLU, İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Ahmet ÇELİK ve yardımcısı Dursun ERYILDIZ ile Kadın Kollarından Necibe Tuncak UZUN ve Gülser BAL, AK Parti İlçe Meclis Üyesi Adem ULUOCAK, Türk Kızılayı Zeytinburnu İlçe Başkanı Ayhan BALCI, Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Nadiye POLAT, Abdülhak Hamit Ortaokulu Müdürü Haşim ALBAYRAK’ın bir çok ilçelerdeki arkadaşları okul müdürleri, Trabzonlu Eğitimciler Derneği Başkanı Orhan AYDIN ve yöneticileri, Zeytinburnu okul müdürleri ve temsilcileri, Bayrampaşa Hürriyet İmam Hatip Ortaokulu müdürü Vahide CEYLAN, Trabzon Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Asuman Sula DURMUŞOĞLU, Zeytinburnu Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Şenol YUTRSEVEN, Zeytinburnu Antrenörler Derneği Başkanı Zekir KESKİN ve Antrenör Erdin PEHLİVAN, (ZEYÇED) Zeytinburnu Çere-Kültürve Turizm Derneği Başkanı Ali GÜNDÜZ ve TSM Sanatçısı Halide GÖKSOY, Trabzonlular Dernek Başkanı Ahmet Metin HAYIROĞLU, Abdülhak Hamit Orta Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Banu Apaydın BİRGÜL ve eski Başkan Aynur AKKAYA, İmam-ı Hatip Metin ŞENTÜRK, Beştelsiz Cami Dernek Başkanı Turan GENÇOĞLU, Atatürk İlk Okulu O.A.B. Başkanı Sahure ŞAKAR, Merve Mefruşat Muzaffer DEMİR, ULUOCAK aile bireyleri ve çok sayıda davetli açılışa katıldı.

Sunuculuğunu öğrencilerden Zübeyde AKÇA ve Ayşe Beyza ÇİĞDEM yaptığı,saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından, Okul Müdürü Haşim ALBAYRAK'n selamlama ve açılış konuşması sonrasında Hüsna Kale YILDIZ isimli öğrenci " Ben Bir Kitabım " isimli şiiri sundu . Zeynep Mustafa isimli öğrenci kitap ve okuma hevesi konumunda güzel bir anlatım yaptı. Kütüphane hazırlanışında görev alan 16 öğrenci sahne alarak kitaplar hakkındaki türkü ve anlatımlarını izleyicilere aktarırken, Konuşma engellilerinin elleriyle yaptıkları konuşma dilini şarkılarıyla birlikte kullandılar Mimar Süleyman ULUOCAK'da gösterileri sonrasında bu öğrencilere günün anısı olarak madalya dağıtımını kızı Gülşah ile birlikte yaptı.

TÜRKİYE'DE BİR İLK ÖĞRETMENLER MEHTER TAKIMI

Folklor Tarihi Araştırmacısı Resul ÇALIŞKAN'ın yönettiği ve okul öğretmenlerinden oluşan Mehter takımı okul müdürü Haşim ALBAYRAK'ın mehteran Başı eşliğinde sahne aldığı-tamamı öğretmenlerin oluşturduğu Mehteran Takımı " HÜCÜM " marşıyla finali yaparlarken coşkuyla alkışlandılar. Anaokulu öğrencilerinin hayli neşeli olan Folklor gösterileri ilgiyle izlendi. Mimar Süleyman ULUOCAK'ın manevi oğlu olan Duha PEKMEZCİ de gün ile ilgili güzel bir konuşma yaptı.

AÇILIŞ - MÜZİK - DEV PASTA ve İKRAMLAR.

Okulun 3. Katında yer alan kütüphane açılışını protokol ve öğrenciler kurdele kesimi birlikte yaptı. Kütüphane gezimi sonrasında ikram bölümüne geçiş yapıldı. Burada Okul Aile Birliği Başkanı Banu Apaydın BİRGÜL hoş geldiniz konuşması yaptı. Müzik Öğretmeni Betül TÜREDİ'nin öğrencileri Ece Funda ŞAHİN, Aysu BİLİR, Fatmanur KİREMİT, Berfin DEMİRKIRAN ve Elif KARAKAYA mini müzik ziyafeti sundular. Kütüphane açılışı için hazırlanan " Dev Pasta " Mimar Süleyman ULUOCAK, eşi ve kızı tarafından birlikte kesildi ve sonrasında ikramlar başladı. Açılışa katılan TSM Sanatçısı Halide GÖKSOY öğrenciler ile birlikte şarkılar söylediler.

Haber: Ali Gündüz