Zeytinburnu Gelişim Platformu İftarda Buluştu

Zeytinburnu'nun sevilen isimlerinden Mimar Süleyman Uluocak önderliğindeki 'Zeytinburnu Gelişim Platformu ' Zeytinburnu Öğretmenevi'nde iftarda buluştu

Mimar Süleyman Uluocak önderliğindeki “ Zeytinburnu Gelişim Platformu “  sürdürülen platform  çalışmalarının 5.si,Zeytinburnu Öğretmenevi’nde gerçekleşen  iftar programı ile yapıldı.

Zeytinburnulu iş adamları ve sosyal hareketliliği olan kişilerden oluşan “ Zeytinburnu Gelişim Platformu “  üyeleri ve her kesimden davetlinin katıldığı iftarda,1969’dan beri Zeytinburnu ilçesinde yaşadığını söyleyen Mimar Süleyman Uluocak, son yıllarda ilçenin sahil kısmında yapılan konutların ilçe içlerine olumsuz yansımaları olduğunu iddia ederek idareciler rant odaklı değil, çevre ve halk odaklı projeler geliştirmelidir dedi.

Uluocak: Eğer Suriye başta olmak üzere aşırı göç ile demografik yapısı değişen Zeytinburnu’nda yaşayacaksa mutlaka göç ile gelenler ile aramızda entegrasyon sağlanmalıdır “Bugün burada Zeytinburnu’nun değişim ve gelişim sürecine tanıklık eden çok sayıda arkadaşımın bizim iftar’a katılmayı tercih ettikleri için hepsine teşekkür ederim “dedi.

 Uluocak konuşmasına “Bu platform çatısı altında amacımız yaşadığımız ilçede yapılan veya yapılacak olan kentsel dönüşümün insan adaklı yaparak bu ilçenin cefasını çekenlerin sefasında da pay alması gerekir. Yapacağımız çalışmalar ile gücümüz oranında elimizden geleni yapmamız gerekir diyen Uluocak daha sonra iftara katılan Beştelsiz Mahalle muhtarı Adem Yavuz’a söz verdi. Adem yavuz kendi Mahallesi içinde bulunan askeri lojmanlarının 120 dönümlük arazisine ne yapılacağını net olarak bilmediklerini ancak Ali Ağaoğlu’nun inşaat yapılacak kısım ile ilgilendiğini basından duyduğunu ifade ederek daha net bilgilere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 3.dönem (1984-1989) Zeytinburnu Belediye Başkanı Dr.Adil Emecan ‘da Zeytinburnu’na hizmet eden ama bugün ebediyete göçen meclis üyeleri, muhtarlar ve ilçenin gelişmesine hizmet eden meftalar için dua edilmesini istedi.

1984-1989 döneminde meclis üyesi olan Mimar Saffet Darcan ise kendi dönemlerinde ilçe içlerinde ki planların yapıldığını ama Sirkeci Ataköy arası sahilin planlarının o zaman yapılamadığını şu an ise çok kötü bir şekilde imara açıldığını eleştirdi.

 Daha Önce Zeytinburnu’nda siyaset yapan Zülfükar Aktaş’ta yaptığı konuşma da seçmen partilerin genel başkanına oy veriyor. Şu an siyasi otorite her yere kendi propagandasını yapan adamlarını yerleştirmiş. Eskiden profesörler yaşlı olurdu şu an bakıyorsunuz henüz bıyığı terlememiş profesörler var. Ayrıca televizyon kanallarından hükümeti savunan silahşörler var iken siz ne yaparsanız yapın onlar bildiklerini okuyacak. Ama bunları söylüyorum diye de mücadelenizden vazgeçmeyin dedi.

 Hasan Ali Hayırlıoğlu, Mehmet Alpay, Kadem Emanet ve Ahmet Özdemir’de Zeytinburnu ile alakalı duygu ve düşüncelerini katılımcılar ile paylaştı. İftar programı sık sık platform olarak toplanalım talepleri ile sona erdi.