Zeytinburnu 17. Yöresel Günler muhteşem açılışla başladı

AHA İSTANBUL - Geleneksel hale gelen Günlerinden Malatya, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari illerini kapsayan Zeytinburnu Yöresel Gunlerin 17.si start aldı.

Geleneksel Zeytinburnu 17. Yöresel Günleri Zeytinburnu Meydanında Malatya, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari illerini kapsayan Doğunun kültürünü ve misafir perverliğinin sergilendiği   etkinlikle başladı. 9 gün sürecek 17. Yöresel Günler Günler açılış programında Radyo TV program sunucusu Selahattin Kocaaslan sunumuyla gerçekleşen açılışta çok özel konuklar yerlerini aldı. Ev sahibliğini Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy yaparken Milletvekilleri Hasan Turan, Ahmet Hamdi Çamlı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, Ak Parti İlçe başkanı Abdulselami Delibalta, Chp ilçe başkanı Metin Doğan, MHP ilçe başkanı Habip Kapıcıoğlu , İyi Paryi ilçe başkanı Hasan Hoşben ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra alanı dolduran vatandaşların çoşkusu ile start aldı. Düzenlenen etkinlikte açılış konuşması yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy , Meydanın Gazi meydanı olduğunu , çok sayıda etkinliğede ev sahipliği yaptığını dile getirirken Perşembe günü açılacak Millet bahçesinin müjdesini verdi. Konuşmasının devamında Zeytinburnu'nun birlik beraberlikte dahada güçleneceğini sözlerine ekledi. Zeytinburnu ailesinide yöresel günlere davet etti. Selamlama konuşmasında Kaymakam Zekeriya Güney birlik beraberlik vurdusunu bir kez daha hatırlattı. Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı'da Kışın yaklaştığını Hollywood filmine çevirmek istediklerini bunu başaramıyacaklarını dile getirdi. Milletvekili Hasan Turan ise selamlama konuşmasında kendisininde Zeytinburnun'da ikamet etyiğini dile getirerek başladığı konuşmasında  Zeytinburnu'nun İstanbul'dan  İstanbul'un Türkiye'den, Türkiye'ninde Türkiye'den büyük olduğunu, Zeytinburnu'nun Kafkaslardan Avrupa içlerinden gelen vatandaşlarla Zeytinburnun'da yaşadıklarını dile getirdi. Geleneklerinde gençliğe aktarılmasının en önemli görevleri olduğunu birkez daha hatırlattı. Program açılışında Kuranı Kerim okunurken açılışında Zeytinburnu Dernekler federasyonu başkanı  Mehmet Çakır, Tüm Elazığlılar dernek başkanı Nazir Gülen, Bitlisliler dernek başkanı Şahin Kurtulmuş, Malatyalılar dernek başkanı Suat Sarıkaya, Bitlis, Muş,  Sason dernek başkanı Abdulhamit Basralı hazır bulundu.  Sanatcı Mehmet Demirbağ ve Aysun Gültekin'nin türküleriyle Zeytinburnu bir kez daha etkinliklerde farklı olduğunu haykırdı. 
 Protokol daha sonra açılan standları ziyaret ederken adeta ikram yağmuruna tutuldular. Doğunun geleneği misafirperverlik bir kez daha damgasını vurdu. Bitlis balı belediye meclis üyesi Dr. Reşide Yüksel'den 10 puan alırken, Malatya'nın lezzetleri de AK Parti Kadın Kolları Başkanı Fatma Özdemir Çelenk'in mest ederken, Malatya'nın etli pilavının lezzeti ise gecede misafirlere özel bir tat yaşattı. Malatya yöresel stantına  uğrayan Protokolü Malatya Konfederasyonu başkan yardımcısı, Aziz Damar,  Cihan Akköse, yönetim kurulu üyesi İbrahim Balcı, Ahmet Şahin, İstanbul Times Gazetesi ve Tv (Medya Grubu) İmtiyaz sahibi Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner,  belediye meclis üyesi  Reşide Yüksel, Telsiz Mahalle Muhtarı Edanur Menteşe ağırladı.