Yeni Malatyaspor store mağazası dualarla Esenler'de açıldı

AHA İSTANBUL - Malatyalılar İstanbul'da Yeni Malatyaspor ürünleri satış mağazası açılışında tüm değerleriyle bir kez daha gövde gösterisi yaptı

Yeni Malatyaspor Malatya'dan sonra ikinci Malatyaspor ürünlerinin satıldığı store mağazasını İstanbul'da törenle açtı. Esenler dörtyolda açılışı gerçekleşen Store mağazası açılış töreninde Malatyalıların çoşkusunu görenleri kıskandı.

Yeni malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu ve teknik direktör Erol Bulut'un  ev sahipliğini yaptığı açılış programına çok özel isimlerde katıldı. Malatyanın gururları eski bakan Bülent Tüfenkçi, Diyarbakır milletvekili eski bakanlardan Mehdi Eker, İstanbul milletvekili Arzu Erdem bu özel günde yerlerini alırlarken  Başakşehir belediye başkanı Yasin Kartoğlu, Esenler belediye başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Makon kurucu başkanı Azizi Damar, Küçükçerkmece Malatyalılar dernek başkanı Mustafa Karakaş, Pütürge dernekler federasyonu başkanı Cihan Akköse, Madef başkan yardımcısı Aziz Ekici, Genç Mastöb başkanı Bilal Genç, Güngören belediye başkan adayı Bünyamin Demir ve ilçe başkanı Bünyamin Baş, Esenler MHP ilçe başkanı Suat Yılmaz, Ak Parti ilçe başkanı Umut Özkan Mastöb kadın kolları başkanı Canan Altıntaş, Tv program sunucusu Perihan Bozkurt ve ismini sayamadığız çok sayıda sivil toplum temsilcileri , siyasiler ve muhtar adaylarıda açılışa katıldılar. Yeni Malatyaspor taraftarları Derbeyler'de özel sunumu ile açılışa renk kattılar. Çok sayıda basın mensuplarının takip ettiği programda Yeşil Malatya dergisi imtiyaz sahibi Mehmet Tokgünde ekibiyle açılışı takip ettiler. 

Düzenlenen açılış şöleninin sunuculuğunu radyo tv program sunucusu Ali Karadeniz gerçekleştirirken , açılış öncesi selamlama konuşması yapan Yeni malatyaspor kulübü başkanı Adil Gevrek son haftalarda olan başarısızlığı sadece futbolculara değil suçlu aranıyorsa kendilerininde sorumlu olduğunu, ancak yapılan saldırıların haksız olduğunu dile getirdi. Aynı takım ve teknik ekiple ilk dört sıralarda yer aldığını futbolda bu gibi olumsuzlukların olacağını sözlerine ekledi. Başkan Adil Gevrek konuşmasında "Yeni Malatyasporu  2. ligden süperliğe beraber taşıdık. Malatyamızı hak ettiği yerlerde tekrar inşallah göreceğiz. Süperligde 2. yılındada Malatyamızı Türkiyede ve avrupada temsil ettik. Yeni Malatyasporun bu kötü gidişine bazı kesimler fırsat biliyorlar. Sizler bunlara fırsat vermeyeceksiniz. "dedi Başkan Adil gevrek store açılışında emekleri geçen başta 2. başkan Azizi Yalçınkaya ve yönetim kuruluna teşekkür etti. 2. Başkan Azizi Yalçınkaya'da konuşmasında Malatyalıların isteği üzerine 2. mağazasını İstanbul'a açtıklarını ifade etti. 

Yeni malatyasorun teknik adamı Erol Bulut ise konuşmasında " YeniMalatyaspor uzun süre ilk dörtte yer alınca alışkanlık oldu. Son haftalardaki olumsuzluklar bizleride üzüyor. Kupada yarı finaldeyiz. Kupayı Malatyaya getireceğiz. ilk altının içinde olmayı başaramaya çalışacağız. Futbolcularımıza haksızlık yapılıyor. Suçlu aranıyorsa biride benim, Bu takım onlarla bu ligde ilk dörtte yer aldı" diyerek eleştirilerede cevap vermiş oldu.

Programa katılanlar selamalama konuşmalarında Malatya ve Malatyasporu överken Güngören belediye başkan adayı Bünyamin Demir" 31 Martta Malatyalıların desteğiile Güngören'de farklı sonuçla  rekor kırarak başkanlığı kazanacağız "dedi. Esenler belediye başkanı tevfik Göksu ise Esenler'de Malatyalılar çok ara farkıyla 1. sırada. 31 Martat çok ara farkla rekor kıracağız. Futboldada durmak yok yola devam" dedi. İstanbul milletvekili Arzu Erdem konuşmasında "Yen, maltyaspor Adil başkanımızla ve ekibiyle bir tarih yazıyorlar. Malatyalılar Cumhur ittifakına bu zorlu süreçte sahip çıktı. Adil Başkanımıza ,teknik ekibe ve futbolcularına laf söyletmeyiz. Futbolcunun ve siyasetcinin dopingi sizlersiniz. 31 Marta ülkemiz tarih yazsın. Cumhur ittifakı Rekor kırsın" derken MHP lideri devlet bahçelininde selamını iletmeyi unutmadı. Başakşehir belediye başkanı Yasin Kartoğlu konuşmasında vatanı şehitlerine rahmet dileyerek başladığı konuşmasında " malatya çanakkale ruhuyla yaşıyor.Sizlere bir şifre veriyorum. Arkasında Malatyalılar oalnın sırtı yere gelmez. Zafer inananlarındır."diyerek sözlerini tamamladı. 

Eski Bakan milletvekili Bülent Tüfenkçi'de konuşmasında Yeni malatyasporun oluşumundaki tarihi süreci anlattı. Tzük yazılımında dahi kendisinin yer aldığını, kuruluşunun gerçekleşmesiyle yaşanan emekleri anlattı. Bakan Bülent Tüfenkçi " takıma herkesin sahip çikması gerekiyor. Futbolcuya ayrı, taraftara ayrı, bütceye ayrı sahip çıkılmalı. Borçsuz takımı götürmemiz lazım. "dedi. Gündem siyasetinede değinen bakan Bülent Tüfenkçi Belediye başkanı seçerken adam gibi adamları seçin, Türkiyeyi dünyada lider yapacak Recep tayyip Erdoğan'ın arkasından durun" dedi. Eski Bakanlardan Mehdi Eker'de "malatyanın komşusuyum.82 milyon Türkiye cumhuriyeti vatandaşıyla kardeşiz, Kardeşk kalacağız "dedi.

Selamalama konuşmaları sonunda mağaza açılışı kudele kesimi töreni düzenlendi. Mastöb başkan yardımcısı Sabri Düzenli'nin okuduğu dualarla Yeni Malatyaspor ürünlerinin satıldığı store mağazası Esenler Dörtyolda açıldı.